Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'

Foto: leungchopan/Shutterstock

Afgelopen week is weer een hoop economische data onthuld, en helaas was niet alles positief als je misschien zou denken. Coinbase heeft de situatie nader onderzocht, en waarschuwt voor onzekerheid in crypto-land.

OKX is terug in Nederland: Alle Nederlanders tot €50 in bitcoin gratis
OKX is terug in Nederland: Alle Nederlanders tot €50 in bitcoin gratis

Coinbase waarschuwt voor recessie en crash

In de nieuwste editie van een wekelijks gepubliceerd onderzoeksrapport schrijft Coinbase dat de Duitse staat Saksen bijna klaar is met het verkopen van bitcoin (BTC). De voorraad is zijn einde aan het bereiken.

De invloed van deze verkopen zullen dus beperkt zijn. Ook verwacht de cryptobeurs dat eventuele verkopen van BTC afkomstig van Mt. Gox de komende tijd op een ordelijke manier zullen verlopen. Ook de invloed op de markt hiervan zal dus vermoedelijk beperkt blijven.

Advertisement

Hoogtepunt Amerikaanse economie voorbij, slecht voor crypto?

Toch voorziet het Amerikaanse bedrijf zwaar weer. Zo echoot Coinbase de zorg van steeds meer analisten, dat de economie van de Verenigde Staten binnenkort in een recessie kan belanden.

Tegelijkertijd verwacht de markt nog steeds dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, de rentes zal verlagen. Dat zou op 18 september kunnen beginnen. De rentes liggen vooralsnog hoog omdat de inflatie hoog ligt, maar afgelopen week bleek dat de inflatie langzamerhand begint af te koelen.

De Consumer Price Index (CPI) van vorige maand is met 0,1% gedaald ten opzichte van mei, wat gunstiger is dan de verwachte inflatietoename van 0,1%.

Dat betekent dat de Fed meer ruimte heeft om de rentes te verlagen, wat in theorie gunstig zou zijn voor zowel de economie als voor financiële markten. In het verleden pakten recessies vaak goed uit voor crypto, mede omdat bijvoorbeeld bitcoin juist bedacht is om economische achteruitgang te vermijden. Toch ziet Coinbase de dalende inflatie niet per definitie als positief. 

Want als de angst voor een serieuze recessie toeneemt, dan is dat voor crypto-investeerders juist een mogelijke reden om te verkopen in plaats van om meer te investeren tijdens renteverlagingen.

Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen

Ethereum en solana handel relatief sterk

Vooralsnog behoedt Coinbase crypto-liefhebbers voor een volatiele komende paar maanden. Pas eind september kunnen we op verbetering rekenen, waarschuwen de analisten.

Verder constateert de cryptobeurs dat het handelsvolume van ethereum (ETH) relatief hoog ligt, wat vermoedelijk te maken heeft met dat investeerders wachten op de komst van Amerikaanse spot-ETF’s voor de grootste altcoin.

Ook solana (SOL) is deze maand nog relatief sterk gebleven, ondanks de harde crash van veel andere tokens. Dat suggereert volgens Coinbase dat solana beter zou kunnen presteren dan veel andere coins.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitvavo voegt crypto gem toe die al 65.000% steeg
Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg
crypto-handel-AI-bitvavo-diamond-pigs
Resultaten: Nederlanders verdienen 105% door AI koppeling op Bitvavo
Baas cryptobedrijf neergestoken tijdens hoorzitting
Baas van groot cryptobedrijf neergestoken tijdens hoorzitting
Advertentie