Ivo Melchers Ivo Melchers
10/06/2024 17:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2024 15:08

Coinbase’ Base crypto netwerk behaalt indrukwekkende miljardenmijlpaal

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase’ Base crypto netwerk behaalt indrukwekkende miljardenmijlpaal

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase lanceerde in augustus vorig jaar zijn eigen schalingsnetwerk bovenop Ethereum (ETH). De layer-2 blockchain is in rap tempo uitgegroeid tot een krachtpatser binnen het Ethereum ecosysteem, dat steeds meer gebruikers en liquiditeit wegsnoept van de concurrentie.

Op het gebied van totale vergrendelde waarde in smart contracts heeft Base recentelijk Optimism (OP) ingehaald en bovendien een belangrijke mijlpaal behaald. Terugkijkend heeft het netwerk een imponerende groei doorgemaakt de afgelopen maanden, grotendeels gekatalyseerd door de grote vraag naar memecoins.

Bitcoin ETF’s zien enorme uitstroom: Fed update zorgt voor paniek
Bitcoin ETF’s zien enorme uitstroom: Fed update zorgt voor paniek

Coinbase’ crypto netwerk groeit als kool

Coinbase kondigde februari vorig jaar de komst van zijn eigen blockchain aan, en slechts enkele maanden later werd het netwerk een feit. Het netwerk zag een succesvolle lancering, maar dit jaar groeit het al helemaal als kool.

De total value locked (TVL), ofwel de totale waarde aan crypto-activa dat wordt vastgezet in decentralized finance (DeFi) toepassingen, is sinds maart exponentieel gestegen.

Base wist zichzelf op indrukwekkende wijze omhoog te klimmen binnen het concurrerende landschap van Ethereum schalingsnetwerken, en is er recentelijk in geslaagd om Optimism (OP) in te halen.

Uit data van L2Beat blijkt dat de totale vergrendelde waarde nu de mijlpaal van $8 miljard heeft overschreden. Meer dan $2 miljard is echter afkomstig van activa die vanuit het Ethereum netwerk worden gebridged. Bijna $6 miljard komt dus van activa die direct op het Base netwerk zijn uitgegeven.

Vorige week haalde Base Optimism in waardoor het zichzelf nu de tweede grootste Ethereum layer-2 netwerk mag noemen op basis van TVL. Arbitrum (ARB) spant de kroon met een totale TVL van meer dan $18 miljard.

Opmerkelijk genoeg behaalde Base pas eind februari de magische mijlpaal van $1 miljard aan TVL, wat de jaloersmakende groei weerspiegelt van het netwerk.

Advertentie

Base aan kop

Wat betreft het aantal verwerkte transacties kan geen enkel Ethereum schalingsnetwerk tippen aan de resultaten van Base. Het netwerk van Coinbase heeft de afgelopen 30 dagen grofweg 65 miljoen transacties verwerkt, net iets meer dan de bijna 64 miljoen van Arbitrum. Ethereum komt op een derde plek met ruim 34 miljoen verwerkte transacties.

Ook heeft Base de afgelopen drie maanden de meeste on-chain winsten geboekt, waaronder een record van $16,9 miljoen in maart. Dit blijkt uit een Dune Analytics-dashboard opgesteld door ‘niftytable’. De memecoin-manie heeft een enorme bijdrage geleverd aan deze opvallende prestatie.

Ook over de afgelopen maand staat Base op de koppositie, ondanks zijn teleurstellende resultaten. De on-chain winsten daalden de afgelopen maand met maar liefst 58,6% naar $6,98 miljoen. Optimism staat op een tweede plek met $1,57 miljoen aan winsten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie