Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct

Foto: Shutterstock/hxdbzxy

De cryptomarkt staat op het punt een historische mijlpaal te bereiken. Vandaag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) definitieve goedkeuring gegeven voor de lancering van de eerste spot ethereum (ETH) ETF’s. Dit nieuws betekent een belangrijke stap voorwaarts in de acceptatie van cryptocurrencies door de reguliere financiële wereld.

Wil jij op het laatste moment nog wat ETH inslaan voordat de ETF’s op de markt belanden? Dan biedt de Nederlandse crypto broker Anycoin Direct een unieke kans. Nieuwe gebruikers namelijk tijdelijk gratis en voor niets ETH.

Hoe laat gaan de Ethereum ETF’s live?

De goedkeuring door de SEC betekent dat de spot Ethereum ETF’s vanaf vandaag, 23 juli, verhandeld kunnen worden zodra de Amerikaanse markten openen om 09:30 Eastern Time in de Verenigde Staten, wat neerkomt op 15:30 Nederlandse tijd vanmiddag. Bloomberg ETF-analist, Eric Balchunas, bevestigde het nieuws op X.

De lancering van deze ETF’s opent de deur voor beleggers die tot nu toe terughoudend waren vanwege de regulatoire onzekerheden rondom cryptocurrencies. Volgens marktanalisten zal dit nieuwe financiële product een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal aantrekken. De amerikaanse bank Citibank heeft onlangs voorspeld dat deze ETF’s in de eerste zes maanden van de handel tot 5,4 miljard dollar zullen aantrekken. Meer optimistische schattingen verwachten zelfs een instroom van maximaal 15 miljard dollar.

Impact op de markt en Ethereum

Hoewel de consensus onder analisten is dat deze Ethereum ETF’s niet hetzelfde investeringsniveau zullen bereiken als hun bitcoin-tegenhangers, wordt verwacht dat de lancering een opwaartse trend in Ethereum zal veroorzaken. Dit zou op zijn beurt ook andere cryptocurrencies een boost kunnen geven.

Voor beleggers wereldwijd biedt de lancering van de spot Ethereum ETF’s nieuwe kansen om op een gereguleerde manier in Ethereum te investeren. De mogelijkheid om via een ETF te investeren verlaagt de drempel aanzienlijk, vooral voor diegenen die voorheen aarzelden vanwege de complexiteit en de veiligheidsrisico’s van het direct kopen en opslaan van crypto. De verwachting is dat deze ontwikkeling niet alleen nieuwe investeerders naar de cryptomarkt zal trekken.

Ontvang gratis ethereum

Wil jij mogelijke prijsimpulsen van de ETH koers niet missen of wil je zonder kosten je bestaande ETH-schatkist uitbreiden? Dan is de actie van Anycoin Direct wellicht erg interessant. Als je je nu registreert, het verificatieproces doorloopt en tenminste één succesvolle order plaats krijg je direct gratis ether tokens op je wallet gestort.

Pak ETH gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Advertentie