Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

Deze partijen zitten achter de crypto crash, volgens rapport

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
microstrategy-bitcoin-etf-crash

Foto: Shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Eventjes dacht de markt dat het voorbij was met de dalingen, maar eind juli veranderde dat plotsklaps. In rap tempo daalden de koers van bijna alle cryptocurrencies, in veel gevallen zelfs tot onder de lokale bodem van afgelopen juli. Twee prominente handelsfirma’s lijken hier de oorzaak van te zijn. Er zijn ook signalen dat de verkoop nog niet klaar is.

Crypto-fondsen verkopen ethereum

In een brief aan investeerders constateert crypto-vermogensbeheerder QCP Capital dat het heeft ontdekt dat het enorme crypto-hedgefonds Jump Trading en durfkapitaalfonds Paradigm grote bedragen aan ethereum (ETH) hebben verkocht. Tegelijkertijd hebben market makers volgens QCP Capital moeite met de volatiele markten, zij gingen kennelijk niet uit van een crash.

De (mogelijk enorme) verkopen van de twee investeringsfondsen zouden de markt minder robuust kunnen hebben gemaakt. Gegevens van Lookonchain geven meer duidelijkheid. De walletadressen van Jump Trading hebben sinds 24 juli 83.000 Lido’s staked ETH (wsETH) verstuurd naar Binance. Lookonchain suggereert dat dit deel al is verkocht voor zo’n 377 miljoen dollar.

Het fonds zou op het moment van de tweet 120.695 wsETH aan het verkopen zijn, wat bij de huidige koers zo’n 340 miljoen dollar waard is. Op dat moment zat er nog 37.604 wsETH in de wallets, wat nu zo’n 106 miljoen dollar waard is.

Angst voor recessie drijft financiële markten

De crash zou kunnen komen doordat afgelopen vrijdag de werkloosheidscijfers uit de Verenigde Staten een stuk negatiever bleken dan verwacht. De angst is ook in traditionele financiële markten goed te merken. Zo verbrak de volatiliteitsindex VIX op maandag de grens van 60 Amerikaanse dollar. Dat is alleen eerder gebeurd tijdens de Kredietcrisis in 2008 en tijdens de coronapandemie van 2020. Tegelijkertijd zijn de belangrijkste aandelenindexen flink gedaald, en zelfs goud én de dollar zijn gecrasht.

QCP Capital benadrukt dat de onzekerheid die is ontstaan door de dood van Hamas-leider Ismail Haniyeh ook een grote invloed heeft gehad. Angst voor een Derde Wereldoorlog door het conflict tussen het westen en Rusland en de verhoging van de rentes door de Japanse centrale bank zouden ook een rol kunnen spelen.

Tijdelijk 10 euro gratis crypto naar keuze

Zie jij deze dip als een perfect moment om je in te kopen? En denk je eraan om bitcoin of een andere crypto te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Advertentie