Tim Kamp Tim Kamp
23/06/2024 06:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2024 17:05

Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen

Foto: Louis Dhondt/Shutterstock

In de digitale wereld van vandaag kun je tegenwoordig niet meer heen om bitcoin (BTC). De crypto heeft sinds de lancering in 2009 een spectaculaire waardestijging doorgemaakt. Wat begon als een niche-interesse van tech-enthousiastelingen, is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Dit verhaal draait om een programmeur die al in 2011 betrokken raakte bij bitcoin en daarmee een fortuin had kunnen verdienen, ware het niet dat het lot anders besliste.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Programmeur verliest miljoenen crypto uit het oog

In 2011 kreeg een programmeur betaald voor een klus in bitcoin. Hij kreeg maar liefst 100 stuks van de grootste cryptocurrency. Destijds was de waarde van bitcoin nog relatief laag. De koersprijs bedroeg slechts enkele centen in het begin van het jaar en piekte om en nabij de 30 dollar per munt halverwege het jaar.

De crypto werd toentertijd vaak gebruikt als een experimentele betaalmethode onder programmeurs en techneuten. De programmeur was blij met zijn vergoeding, maar had geen idee dat deze digitale munten jaren later miljoenen waard zouden zijn. Hij zette zijn computer, waarop de bitcoin opgeslagen waren, in de opslag bij zijn moeder in India. Zelf vertrok hij om elders te werken en te reizen.

De jaren verstreken en de programmeur verloor zijn bitcoin min of meer uit het oog. Het leven nam zijn eigen wendingen en het was pas in 2018-2019, tijdens de eerste grote stijging van de bitcoin-waarde, dat hij weer huiswaarts keerde. In de bullrun van 2019 bereikte de koers van bitcoin een prijs van $20.000. Dat zou betekenen dat hij al zeker 500 keer zijn inleg zou hebben terugverdiend.

Advertentie

Bitcoin-miljoenen eindigen in de prullenbak

Na zeven jaar besloot hij zijn moeder te bezoeken en herinnerde zich zijn oude computer. Hij was zijn crypto eigenlijk al zo goed als vergeten, tot zijn terugkeer. Hij had inmiddels gehoord van de duizelingwekkende waardestijging van bitcoin en rekende snel uit dat zijn 100 bitcoin nu miljoenen waard zouden zijn.

Zijn vreugdevolle anticipatie sloeg echter snel om in teleurstelling. Bij aankomst ontdekte hij dat zijn moeder zijn hele computer had weggegooid. In de jaren dat hij weg was, had ze de opslagruimte nodig gehad voor haar stofzuiger en schoonmaakspullen. Zonder te weten wat ze weggooide, had ze de computer, en daarmee de toegang tot de 100 bitcoin, voorgoed verwijderd.

Hoewel velen in zijn positie verbitterd zouden zijn, reageerde de programmeur opmerkelijk begripvol. Hij bedankte zijn moeder zelfs en zei dat als hij de bitcoin bij zich had gehad, hij ze waarschijnlijk al vroeg had verkocht en zichzelf daarvoor achteraf kwalijk had genomen. De enorme waardestijging van bitcoin was immers moeilijk te voorspellen, al helemaal in 2011. Veel mensen die vroeg betrokken waren, verkochten hun munten namelijk al lang voordat ze echt waardevol werden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie