Thom Derks Thom Derks
2 min. leestijd

Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht

Bitcoin-BTC
s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zal niet profiteren van renteverlaging, zegt BitMEX-oprichter

Foto: christianthiel.net/Shutterstock

Natuurlijk heeft iedereen het vandaag over Joe Biden, die zich uit de presidentsrace heeft teruggetrokken. Daarmee lijkt de kans te groeien dat Donald Trump in november wordt gekozen als de nieuwe president van Amerika, wat gezien wordt als een positieve ontwikkeling voor bitcoin (BTC).

Of dat ook daadwerkelijk de komende jaren het geval zal zijn, moeten we nog maar zien. Ondertussen staan er naast Biden en Trump ook op macro-economisch vlak een aantal interessante gebeurtenissen op de agenda voor de komende weken.

Bitcoin koers maakt mogelijk ‘Bart Simpson-patroon’: opletten
Bitcoin koers maakt mogelijk 'Bart Simpson-patroon': opletten

PCE Price Index en FOMC op komst

Op 31 juli is het namelijk weer tijd voor een rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve zal na de Federal Open Market Committee (FOMC) het volgende rentebesluit aankondigen.

Hoewel een renteverlaging voor volgende week woensdag praktisch uitgesloten lijkt, krijgen we wel weer een persconferentie van voorzitter Jerome Powell. Het wordt interessant om te zien of hij op 31 juli al wat meer kan zeggen over het rentepad dat zijn centrale bank de komende maanden wil bewandelen.

Iets daarvoor, op 26 juli, krijgen we daar waarschijnlijk al wat hints voor, want dan is het tijd voor de PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Laat deze opnieuw zien dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%, dan kunnen we ons gaan opmaken voor een renteverlaging in september en mogelijk zelfs nog twee verlagingen in november en december. Dat zou voor bitcoin, behoudens de komst van een recessie, het beste scenario zijn.

Advertisement

Veel belangrijke economische data voor bitcoin

Ook voor de eerste week van augustus staat er een hele reeks belangrijke economische data op de agenda. Zo krijgen we op 1 augustus de PMI voor de Amerikaanse industrie, wat een belangrijke gezondheidsmeter is.

Daarna volgt op 3 augustus het banenrapport voor de maand juli, waarin onder andere de banengroei en de werkloosheid zijn opgenomen. Op 4 augustus onthult de Federal Reserve vervolgens zijn Beige Book, met een samenvatting van de economische omstandigheden in de 12 districten van de Federal Reserve.

Op 5 augustus krijgen we vervolgens de factory orders van het Amerikaanse departement van handel en volgt op 6 augustus nog het JOLTS-rapport. Daarin krijgen we ook meer informatie over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Voor de bitcoin koers is het belangrijk dat de Amerikaanse economie rustig blijft afkoelen, zodat de inflatie zakt naar de gewenste 2,0% en de Federal Reserve straks kan beginnen met het verlagen van de rente, zonder een recessie te veroorzaken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
XRP koers schiet hard omhoog na nieuws in Ripple rechtszaak
Nederlandse ‘Bitcoin Familie’ voorspelt koers van $160.000
Advertentie