Ivo Melchers Ivo Melchers
24/06/2024 13:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 12:30

Bitcoin whales doen opvallend stapje terug voorafgaand aan grote crash

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales doen stapje terug voorafgaand aan diepe crash

Foto: Ajit S N/Shutterstock

De grote jongens uit het Bitcoin (BTC) ecosysteem hebben overduidelijk een stapje terug gedaan. De transactie-activiteit van BTC-transacties boven de $100.000 is namelijk met tientallen procenten onderuit gegaan. Opvallend genoeg ging de vertraagde activiteit voorafgaand aan bitcoin’s recente koersval tot ver onder de $62.000. Steeds meer pessimisme lijkt de bitcoin-markt te betreden, wat tevens hoop biedt voor een spoedige trendommekeer.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote BTC-transacties kelderen

Uit on-chain data van analysebureau Santiment blijkt dat het aantal BTC-transacties boven de $100.000 significant is afgenomen. Op vrijdag en zaterdag telde de Bitcoin blockchain een totaal van 9.923 dergelijke transacties , wat maar liefst 42% minder is dan de 17.091 stuks van de twee dagen ervoor.

Deze forse afname is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van verhoogde marktonzekerheid. De bitcoin koers heeft het al weken opvallend zwaar, wat de interesse van menig crypto-investeerder omlaag heeft gedrukt.

Dat het crypto-sentiment steeds somberder wordt, is ook duidelijk zichtbaar op de futuresmarkt. Ki Young Ju van CryptoQuant constateerde op socialmediaplatform X een risk-off klimaat op de futuresmarkt, wat simpelweg betekent dat men bij voorkeur geen risico wil nemen op het moment. Dit zijn doorgaans de momenten waarop de bitcoin koers zwak presteert.

Advertentie

BTC daalt tot laagste koers in tijden

Bitcoin heeft vannacht een scherpe koersdaling doorgaan. Het afgelopen vrijdag neergezette dieptepunt van nipt boven $63.000 werd vanmorgen vroeg overtroffen. Bitcoin leek een nieuwe bodem te vinden rond de $62.000 maar is ook hier zojuist als een baksteen doorheen gezakt.

Met een huidige prijs van $61.300 bevindt bitcoin zich op zijn laagste niveau in bijna zes weken tijd. Na weken van vrees heeft bitcoin nu zijn cruciale steunzone van vlak boven de $60.000 bereikt. Het is nu de vraag of de bulls een ommekeer kunnen realiseren.

Voor het eerst in weken is de Fear & Greed Index gedaald van ‘hebzuchtig’ tot ‘neutraal’. Het sentiment lijkt nu daadwerkelijk te kantelen in de cryptomarkt, met een afnemend vertrouwen in de hervatting van de bullmarkt.

Hoewel velen verwachtten dat de prijs van bitcoin snel zou stijgen na de halving, blijkt uit eerdere cycles dat de koers vaak maandenlang stabiliseert voordat een bullmarkt aanvangt. Wat dat betreft is het belangrijk dat bitcoin boven de $60.000 weet stand te houden, om zijn consolidatiebereik intact te houden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie