Erik Juffermans Erik Juffermans
27/03/2024 15:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2024 14:06

Bitcoin voorraad El Salvador is hoger dan verwacht, onthult president

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin voorraad El Salvador is hoger dan verwacht, onthult president

Foto: Drotyk Roman/Shutterstock

In 2021 schreef El Salvador geschiedenis door als eerste land ooit bitcoin (BTC) te introduceren als officieel betaalmiddel. 

Ondertussen blijft de regering van het land bitcoin kopen, maar er was wat onduidelijkheid hoeveel BTC het precies bezit. Nayib Bukele, de president van het land, maakte op maandag via X bekend dat de bitcoin wallet van het land momenteel 5.700 BTC bevat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

El Salvador heeft meer bitcoin (BTC) dan gedacht

Met de huidige bitcoin koers zijn die 5.700 BTC van El Salvador momenteel ruim $400 miljoen waard. Dit is meer dan aanvankelijk werd gedacht. Bukele maakte in het verleden al bekend elke dag 1 BTC aan te gaan schaffen. El Salvador verdient ondertussen ook BTC met de verkoop van paspoorten, valutawisselingen van bedrijven, mining en overheidsdiensten.

Reacties op de openbaring van de bitcoin kas verschillen. Zo reageert iemand dat $400 miljoen voor een land weinig voorstelt. Maar een andere reactie merkt op dat als El Salvador BTC blijft kopen en de BTC koers blijft stijgen, dit een reusachtige impact kan hebben.

Bij een verdere koersstijging zou El Salvador namelijk genoeg geld hebben om de totale lening van het International Monetary Fund (IMF) af te betalen. In potentie zou een rentevrij El Salvador met een gevulde schatkist en groeiende buitenlandse investeringen reusachtige ontwikkelen kunnen realiseren.

El Salvador lacht het laatst

De bitcoin bezitten van het midden-Amerikaanse landje pakken dus hoger uit dat werd gedacht. Maar niet alleen de bitcoin schatkist van El Salvador doet goede zaken. Het land is namelijk bezig met een totale hervorming. Met gloednieuwe wetten probeert het land constant buitenlandse investeerders en bitcoin voorstanders aan te trekken.

Zo schrapte El Salvador al alle belasting op inkomsten vanuit het buitenland. Ook is het sinds december mogelijk om burgerschap te verkrijgen door middel van een donatie aan het land.

Hoewel El Salvador lang belachelijk werd gemaakt en bekritiseerd werd vanwege het revolutionaire bitcoin beleid, lijkt het landje als laatste te lachen. Vooralsnog lijken de bitcoin plannen namelijk goed uit te pakken. Nu is het echter zaak dat de bitcoin successen zich gaan vertalen in de ontwikkeling en voorspoed voor de El Salvadoranen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie