Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan

Foto: ArDanMe/Shutterstock

De afgelopen tijd hebben we een aanzienlijke volatiliteit gezien in de cryptomarkt, met bitcoin (BTC) als belangrijkste speler. Ondanks recente stijgingen zijn de analisten van de grootste bank ter wereld, JPMorgan, van mening dat deze oplevingen waarschijnlijk van korte duur zullen zijn. Dit nieuws brengt zowel zorgen als hoop voor beleggers, afhankelijk van hun positie in de markt.

Bitcoin bullrun aanstaande? Topeconoom voorziet geen recessie in VS
Bitcoin bullrun aanstaande? Topeconoom voorziet geen recessie in VS

BTC stijgt weer, maar is dit wel houdbaar

Volgens de analisten van JPMorgan, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, is de huidige prijs van bitcoin rond de $67,500 aanzienlijk hoger dan de productiekosten van ongeveer $43,000. Wanneer men bitcoin vergelijkt met goud op basis van volatiliteit, ligt de echte waarde van bitcoin volgens de bank eerder rond de $53,000. Deze discrepantie suggereert dat de prijs van bitcoin waarschijnlijk zal terugkeren naar een gemiddelde waarde, wat de opwaartse potentie beperkt.

De analisten benadrukken dat de recente prijsstijgingen in de cryptomarkt waarschijnlijk tactisch zijn, bedoeld voor kortetermijnstrategieën, en niet duiden op een duurzame stijging. Dit komt door de aanhoudende liquidaties door onder andere Gemini, Mt. Gox-crediteuren en de Duitse overheid, die de afgelopen tijd bitcoin hebben verkocht.

Invloed van een tweede Trump-presidentschap

Een interessant aspect in het rapport van JPMorgan is de mogelijke impact van een tweede presidentschap van Donald Trump op de cryptomarkt. Volgens de analisten kunnen zowel bitcoin als goud profiteren van een herverkiezing van Trump. Dit komt doordat sommige investeerders Trump beschouwen als gunstiger voor cryptobedrijven en regelgeving dan de huidige Biden-administratie. Bovendien kunnen zijn potentiële handelsbeleid en geopolitieke strategieën leiden tot een verhoogde diversificatie in goud door opkomende markten, met name door de centrale bank van China.

We zien al een tijdje dat de markt erg enthousiast over de mogelijkheid dat Trump opnieuw verkozen wordt. Na de mislukte moordaanslag op Trump steeg de BTC koers bijvoorbeeld explosief. Trump en zijn vicepresidentskandidaat J.D. Vance spreken zich beide erg positief uit over de wereld van crypto.

Hoewel de analisten van JPMorgan een tijdelijke opleving in de cryptomarkt voorspellen, blijven ze voorzichtig over de lange termijn. De huidige signalen suggereren volgens hen dat de markt waarschijnlijk zal terugkeren naar een gemiddelde waarde, wat de opwaartse potentie beperkt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin: wat maakt komende vrijdag de meest cruciale dag van 't jaar?
Bitcoin: wat maakt komende vrijdag de belangrijkste van dit jaar?
Advertentie