Tim Kamp Tim Kamp
01/05/2024 15:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2024 12:48

‘Bitcoin Jezus’ opgepakt en aangeklaagd door Amerikaanse overheid

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Bitcoin Jezus’ opgepakt en aangeklaagd door Amerikaanse overheid

Foto: T photography/Shutterstock

Bij het Crypto Ontbijt van vanochtend schokte het nieuws van de arrestatie van Roger Ver, een populaire vroege investeerder in bitcoin (BTC). Ver, die vaak wordt aangeduid als ‘Bitcoin Jesus’, werd gearresteerd in Spanje op beschuldiging van vermeende belastingfraude. De arrestatie komt na een langlopend onderzoek naar zijn fiscale activiteiten, zowel in de Verenigde Staten als in Spanje.

Crypto ontbijt: Bitcoin stijgt hard & Ripple waarschuwt voor Tether aanval
Crypto ontbijt: Bitcoin stijgt hard & Ripple waarschuwt voor Tether aanval

Tientallen cryptomiljoenen niet aangegeven

Roger Ver maakt zich schuldig aan het ontduiken van belasting. Het zou gaan om een bedrag van $48 miljoen. Functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben Bitcoin Jesus ook schuldig bevonden aan postfraude en het indienen van valse belastingaangiften.

De aanklachten tegen Ver werden serieus genomen, aangezien hij een van de eerste investeerders was die betrokken raakte bij bitcoin en bitcoin cash (BCH). Hij speelde een cruciale rol in de vroege adoptie van de crypto. Zijn inzet voor het promoten van bitcoin en zijn inspanningen hebben hem wereldwijde erkenning en respect opgeleverd binnen de cryptowereld. Helaas voor hem, is de respect in de laatste tijd sterk afgenomen.

Ver liet bij de belastingdienst zijn cryptowinsten vaak achterwege. Geen goede zet van de ondernemer. Volgens de Amerikaanse overheid heeft Ver naar verluidt ongeveer $48 miljoen aan kapitaalwinsten uit de verkoop van bitcoin en andere activa niet gemeld bij de Internal Revenue Service (IRS). Dat komt neer op vermeende oplichting.

Ver werd naar verluidt gearresteerd in Spanje, waar hij op dat moment verbleef. De autoriteiten hebben aangegeven dat ze zijn uitlevering aan de Verenigde Staten zullen aanvragen.

Advertentie

Bitcoin winsten niet bekend bij belastingdienst VS

Ver kreeg in de zomer van 2017 aanzienlijk veel bitcoin in handen waar hij veel winst op maakte. Hij verkocht delen van zijn cryptobezittingen in de bullrun van datzelfde jaar met veel winst.

“De aanklacht stelt verder dat tegen juni 2017 Ver’s twee bedrijven nog steeds ongeveer 70.000 bitcoins bezaten. Rond die tijd kreeg Ver naar verluidt de controle over die bitcoins en verkocht hij in november 2017 tienduizenden ervan op cryptocurrencybeurzen voor ongeveer $240 miljoen in cash,” aldus de verklaring.

Op het moment van de belastingfraude was Ver geen Amerikaans staatsburger. Wel wat hij nog steeds wettelijk verplicht om de IRS op de hoogte te houden van zijn dividenduitkeringen. Dit omdat de dividend die hij ontving kwam van de Amerikaanse bedrijven MemoryDealers en Agilestar.

De accountant van Ver zou verborgen hebben gehouden dat hij de bitcoin afkomstig van de twee bedrijven verkocht had. Zo meldde hij dat hij geen winst maakte en betaalde hij ook geen belasting over de winsten uit bitcoin.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie