Nick de Jong
03/05/2024 19:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2024 17:36

Bitcoin grafiek lijkt opvallend op patroon tijdens ETF lancering

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin grafiek lijkt opvallend op patroon tijdens ETF lancering

Foto: CryptoFX/Shutterstock

Na een flinke correctie voor bitcoin (BTC) in de afgelopen weken, lijkt de munt een kleine opwaartse beweging te maken. De vraag is of de dalende trend definitief is omgedraaid. Door een cryptohandelaar met een scherp oog, lijkt de opwaartse beweging vergelijkbaar met een eerder moment in de historie van bitcoin. 

Prijsbeweging bitcoin herhaald zich mogelijk

In de afgelopen weken heeft bitcoin een flinke daling voor de kiezen gekregen. Waar sommige cryptohandelaren deze correctie al hadden voorspeld, kwam het voor andere als een complete verrassing. Nu er eindelijk een kleine opwaartse beweging is ingezet, stelt iedereen zichzelf de vraag of de correctie voorbij is. Een cryptohandelaar, genaamd Quinten Francois, deelt op social media platform X dat de huidige beweging van bitcoin hem bekend voorkomt. In het verleden heeft hij deze beweging namelijk ook gezien.

Francois, tevens mede-oprichter van WhereAt Social, spreekt over het moment dat de Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) werden gelanceerd in de Verenigde Staten. Destijds daalde de prijs van bitcoin in de eerste twaalf dagen met maar liefst 14%. In de zeven opvolgende dagen steeg de prijs vervolgens met 7%.

Als deze prijsbeweging wordt vergeleken met de huidige prijsbeweging, lijkt deze overeen te komen. De cryptohandelaar benoemt dan ook dat als bitcoin de koers van destijds blijft volgen, deze ergens volgende week mogelijk een flinke stijging kan gaan doormaken.

Net na de bitcoin halving lanceerden de Spot Bitcoin ETF’s in Hong Kong. De instroom was niet zo groot, in vergelijking met de instroom toen deze ETF’s in de Verenigde Staten lanceerden. Zo was de instroom op de eerste dag voor de ETF’s in Hong Kong slechts 12,4 miljoen dollar, ten opzichte van de Amerikaanse ETF’s, waar een instroom was van 4,6 miljard dollar op de eerste dag.

Verschillende meningen op social media

Op X reageren andere crypto fanatiekelingen op de bewering van Francois. Zo denkt de ETF analist Eric Balchunas van Bloomberg, dat de vergelijking niet kan worden gemaakt tussen Hong Kong en de Verenigde Staten. De Verenigde Staten is namelijk 168 keer groter.

Ook het crypto handelsteam TOBTC geeft via X te kennen dat de instroom van de ETF’s in Hong Kong niet voldoende dekking bieden ten opzichte van de uitstroom in de Amerikaanse ETF’s.

Toch zijn er ook een aantal crypto investeerders die geloven dat de afgelopen correctie een gezonde beweging was, die nodig werd geacht om vervolgens weer verder te kunnen groeien. Zo delen cryptohandelaar Titan of Crypto en crypto-commentator CryptoCon deze zelfde mening.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Advertentie