Ivo Melchers Ivo Melchers
01/07/2024 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2024 12:07

Bitcoin begint juli sterk, maar deze 3 dingen kunnen rally verpesten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin begint juli sterk, maar deze 3 dingen kunnen rally verpesten

Foto: oatawa/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt het deze maand over een andere boeg te willen gooien. Direct na het afsluiten van de bloederige junimaand schoot de bitcoin koers als een raket de lucht in. Deze stijging biedt hoop voor een groene maand, maar er zijn drie factoren die deze maand mogelijk roet in het eten kunnen gooien.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

$9 miljard aan bitcoin van Mt. Gox

De beruchte crypto exchange Mt. Gox zou mogelijk de grootste spelbreker kunnen zijn van bitcoin’s feestje de komende maand. Vorige week is de failliete crypto exchange veelvuldig aan bod gekomen in het Bitcoin nieuws, omdat het heeft aangekondigd eindelijk te gaan beginnen met het teruggeven van bitcoins aan voormalig klanten.

Mt. Gox, een van de grootste bitcoin-beurzen ter wereld in de beginjaren van Bitcoin, ging in 2014 failliet na een hack waarbij ongeveer 850.000 bitcoins verloren ging. In de nasleep van de dramatische ineenstorting werden meer dan 142.000 bitcoins teruggevonden met een huidige waarde van ongeveer $9 miljard.

Na meer dan tien jaar zal de grote stapel van herstelde bitcoins vanaf komende maand verdeeld worden onder gedupeerden. Welk deel uiteindelijk wordt gedumpt op de markt is nog maar de vraag, maar het zou in ieder geval een flinke verkoopdruk kunnen teweegbrengen.

Advertentie

On-chain BTC-indicatoren

Een andere zorgelijke ontwikkeling is dat on-chain data laten zien dat steeds meer Bitcoiners winst nemen tegen de huidige koersen.

Het 30-daagse gemiddelde van bitcoin’s Adjusted Spent Output Profit Ratio (aSOPR), een indicator die meet of transacties met winst of verlies worden uitgevoerd, staat momenteel namelijk op 1,03.

Een aSOPR-score boven de 1 betekent dat meer investeerders met winst verkopen, wat in het verleden vaak een correctie als gevolg had. Met de recente prijsstijging van 4% zullen hoogstwaarschijnlijk nog meer mensen winsten nemen, wat mogelijk een negatieve impact op de koers kan hebben.

Een andere on-chain metriek, de Net Unrealized Profit and Loss (NUPL), die de totale winst/verlies van alle munten als ratio weergeeft, wijst op mogelijk gevaar voor de bitcoin koers. De indicator toont dat steeds meer investeerders winst hebben over hun bitcoins, wat vaak voorafgaat aan een neerwaartse beweging.

Na weken aan hardnekkige prijsdalingen lijkt de markt in ieder geval weer toe te zijn aan wat positief momentum. Wat de bitcoin koers de komende maand in petto heeft, blijft echter nog een groot vraagteken. Hoewel de koers een sterk begin heeft gezien, is er nog een lange weg te gaan.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie