Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Crypto-analist legt Solana prijstarget op $1.000, is dat realistisch?

Solana (SOL) kan volgens deze analist stijgen naar 1.000 dollar

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: DesignAssam/Shutterstock

Solana’s token, SOL, heeft sinds 5 augustus een indrukwekkende stijging van 33,5 procent doorgemaakt, maar wordt geconfronteerd met sterke weerstand rond de 150 dollar. Ondanks optimistische voorspellingen van sommige analisten, waaronder een mogelijke stijging naar 1.000 dollar tegen 2025, suggereren de netwerkdata dat een lager koersdoel realistischer is.

Voorspellingen en Solana on-chain activiteit

Cryptoanalist Kaleo gelooft dat SOL’s huidige koerspatroon vergelijkbaar is met dat van ether (ETH) in 2020, wat leidde tot een stijging van 245 procent boven de vorige all-time high in 2021. Echter, om een prijs van 1.000 dollar te bereiken, zou solana’s marktkapitalisatie boven de 500 miljard dollar uitkomen, een niveau dat zelfs ethereum maar kort heeft kunnen vasthouden. Voor context, slechts 18 beursgenoteerde bedrijven wereldwijd hebben momenteel een waardering boven 500 miljard. dollar

Op korte termijn laten de on-chain metrics van Solana echter een dalende activiteit zien. Dit is niet typisch voor een aanstaande bullrun, wat de kans verkleint dat SOL de voorspelde hoogte van 1.000 dollar zal bereiken.

Fundamentele waarde en crypto concurrentie

Ondanks dat 1.000 dollar voor SOL misschien een te hoge target is, betekent dit niet dat verdere stijgingen uitgesloten zijn. Een realistischer doel zou 300 dollar kunnen zijn, een stijging van 104 procent ten opzichte van het huidige niveau van 147 dollar. Deze voorspelling wordt ondersteund door de groei van het Solana-netwerk, dat in 2024 de BNB Chain heeft ingehaald als de op één na grootste blockchain in termen van Total Value Locked (TVL), met 4,8 miljard dollar aan vastgezette waarde.

Solana staat echter nog steeds in de schaduw van Ethereum, met een TVL van 48,8 miljard dollar. Toch is Solana’s DEX-verkeer significant, met een omzet van 9,4 miljard dollar in de afgelopen zeven dagen, vergeleken met Ethereum’s 10,8 miljard dollar

Vergelijking met Ethereum en toekomstperspectieven

Wanneer Solana wordt vergeleken met Ethereum’s layer-2 ecosystemen, lijkt het overgewaardeerd. Terwijl Solana lagere transactiekosten heeft, worden gebruikers geconfronteerd met een hoog aantal mislukte transacties en Maximal Extractable Value (MEV). Bovendien is de totale waardering van Ethereum’s layer-2 tokens met 31 miljard dollar meer dan 60 procent lager dan Solana’s 85 miljard dollar.

De afhankelijkheid van Solana van airdrops en memecoins voor het genereren van vraag naar SOL is waarschijnlijk niet duurzaam op de lange termijn. Desalniettemin blijven projecten zoals Helium en PayPal’s USD-stablecoin die op Solana draaien, zorgen voor een positieve impuls. Dit suggereert dat een koersdoel van 190 dollar op de langere termijn mogelijk is, ondanks de sterke concurrentie van Ethereum’s layer-2 oplossingen. Uiteindelijk weet niemand wat de koers in de toekomst zal doen. Dit betreft dan ook geen financieel advies.

OKX geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis.Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Meld je nu aan!

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Advertentie