Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/04/2024 12:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 11:22

12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Solana (SOL) zette in het eerste kwartaal van 2024 een indrukwekkende stijging neer. Dit had onder andere te maken met een explosie aan memecoins die op het netwerk werden geïntroduceerd.

Tokens zoals bonk (BONK) en dogwifhat (WIF) zijn voorbeelden van projecten die het zeer goed deden. Echter, blijkt de grote meerderheid van deze memecoins juist helemaal niet goed te doen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Solana memecoins: van miljoenen naar niets

Crypto-analist ZachXBT liet in een post op X weten dat maar liefst 12 memecoin projecten waardeloos zijn geworden. Het is schokkend aangezien de projecten gezamenlijk nog $26,7 miljoen ophaalden in de voorverkoop.

Een van de meest bizarre koersverlopen is die van de memecoin ‘I like this coin’ (LIKE). Het haalde $7,7 miljoen op en bereikte een initiële marktkapitalisatie van $577 miljoen.

Het duurde slechts 8 uur na de lancering voordat de digitale munt 90% van zijn waarde verloor. De token werd opgericht door een Solana gebruiker die bekendstaat onder de pseudoniem pokeee.eth. De persoon hierachter heeft vermoedelijk een aanzienlijke winst ermee gemaakt.

Een ander project, MOONKE, werd opgericht door RockyXBT. Ook deze memecoin wist eerst een aanzienlijke marktkapitalisatie te bereiken van ongeveer $500 miljoen. Vervolgens zag het vergelijkbaar met LIKE een gigantische daling. Het project verloor meer dan 99% van zijn waarde kort na zijn lancering.

Advertentie

Het gevaar van memecoins in crypto

De analyse van ZachXBT laat zien dat voor elke succesvolle memecoin op de markt, er nog veel meer mislukte projecten zijn. Hoewel er een kleine kans is dat je groot geld maakt met memecoins, is de kans veel groter dat je investering waardeloos wordt. Het blijft daarom goed om waakzaam te zijn wanneer je met de voorverkoop van een memecoin meedoet.

De hype omtrent memecoins op het Solana netwerk heeft deels te maken met het Pump platform. Het stelt gebruikers namelijk in staat om eenvoudig eigen memecoins te creëren en heeft sindsdien een aanzienlijke omzet van $66 miljoen op jaarbasis gegenereerd.

Het succes heeft Pump in korte tijd een van de top verdienende applicaties op Solana gemaakt. Dagelijks worden duizenden nieuwe tokens gecreëerd, met in de laatste 24 uur alleen al een winst van $460.000.

Door de lage kosten van slechts $2 per token creatie en een veiligheidsmechanisme dat ‘rug pulls’ voorkomt, trekt Pump een groeiend aantal handelaren. Dit mechanisme garandeert dat tokens een eerlijke lancering hebben zonder voorverkoop of gereserveerd deel voor ontwikkelaars, wat een veiliger investeringsklimaat creëert.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie