Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Overheid VS onderzoekt Binance accounts wegens witwassen

Binance espera multas en EE.UU. por errores del pasado

Foto: MDart10 / Shutterstock.com

Cryptocurrencies zijn leuk en aardig, maar het gat in regulaties is de crypto-markt relatief gemakkelijk te misbruiken door criminelen. Naast hacken maakt de jonge markt witwassen nog relatief gemakkelijk. De Amerikaanse overheid onderzoekt welke investeringsfondsen geld witwassen via exchanges, daarom is Binance op het matje geroepen om dingen uit te leggen.

PayPal zet grote stap: crypto nu beschikbaar voor VS-bedrijven
PayPal zet grote stap: crypto nu beschikbaar voor VS-bedrijven

Binance ondervraagd over witwassende bedrijven

Binance is een internationaal bedrijf en daarom komt het in sommige landen in de problemen met toezichthouders.

Hierdoor is het niet alleen door Amerikaanse beleidsmakers onderzocht, maar ook door onder andere Franse, Italiaanse en Nederlandse instanties. Van De Nederlandse Bank (DNB) heeft het bedrijf een miljoenenboete gekregen omdat het niet geregistreerd stond bij de centrale bank, terwijl het Nederlanders wel toestaat om een account aan te maken.

The Washington Post schrijft dat Binance gesprekken voert met het Ministerie van Justitie in de staat Seattle. Binance zou door zijn bedrijfsvoering een toevluchtsoord zijn geworden voor hackers, fraudeurs en drugsdealers. Zij kunnen via het platform gemakkelijker geld witwassen. Er zijn volgens het ministerie connecties met de Russische dark web Hydra.

Er is ook kritiek op Binance’ gebrek aan transparantie. Zo is het volgens blockchain-analysebedrijf Nansen niet duidelijk hoe de bedrijfsstructuur van Binance eruitziet, en daardoor ook niet waar het kapitaal precies ligt. De kritiek die het bedrijf op zijn onthulde Proof-of-Reserves kreeg stipte hetzelfde probleem aan. Het moet benadrukt worden dat Binance niet is aangeklaagd. Als gebruiker zal je er dus niet direct hinder van ondervinden, alhoewel regulaties vermoedelijk een stuk strenger zullen worden.

Advertisement

Regulatoren juist blij met blockchains

Regulatoren en de misdaadbestrijding hebben een enorm voordeel dankzij de crypto-markt. De meeste blockchains zijn namelijk erg transparant. Tegenwoordig is het steeds vaker vereist om je als handelaar te identificeren bij cryptobeurzen, waardoor anoniem blijven als crimineel vrijwel onmogelijk is.

Door de transparantie kunnen criminele praktijken nadat ze al zijn gebeurd worden teruggeleid. Dit zal precies zijn waarom de Verenigde Naties en Interpol blockchain promoten als bestrijdingstechnologie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers krijgt steun van onverwachte economische factoren
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

bitcoin cadeau amsterdam
Duizenden Nederlanders ontvangen deze week gratis bitcoin
Pas op: Bitvavo's X account is gehacked
Pas op: Bitvavo’s X account is gehacked
Heb jij bitcoin of andere crypto bij Bitvavo? Pas op voor deze SMS
Heb jij bitcoin of andere crypto bij Bitvavo? Pas op voor deze SMS
Advertentie