Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16 min. leestijd

Fundamentele analyse Osmosis: De exchange van het Cosmos ecosysteem

Fundamentele analyse Osmosis: De exchange van het Cosmos ecosysteem

Foto: Max Zalevsky/Shutterstock

Osmosis (OSMO)

Fundamentele analyse

30 januari 2022

In de afgelopen weken zijn de de crypto coaches van Crypto Insiders samen met enthousiaste vrijwilligers bezig geweest met een uitgebreide analyse over cryptocurrency-project Osmosis (OSMO). In ons Discord-kanaal was te zien welke onderdelen werden behandeld en hoe er onderzoek naar werd verricht. Dit document is de volledige bundeling van de bevindingen.

Dit document is geen investeringsadvies, maar een samenvatting van de fundamentele aspecten van een cryptocurrency-project.

Tevens is het niet toegestaan deze documentatie te delen buiten de abonnees van Crypto Insiders en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan deze analyse. 

Bitcoin en inflatie: Waarom het deze woensdag spannend wordt
Bitcoin en inflatie: Waarom het deze woensdag spannend wordt

Wat is Osmosis in het kort

Osmosis is een geavanceerd AMM protocol dat gebruik maakt van de Cosmos SDK die ontwikkelaars in staat stelt hun eigen aangepaste AMM’s te ontwerpen, bouwen en implementeren.

Heterogeniteit en soevereiniteit zijn twee kernprincipes van het Cosmos ecosysteem, en Osmosis neemt deze twee waarden en breidt ze uit tot kernkarakteristieken van dit AMM protocol. In plaats van te streven naar een one-size-fits-all homogene aanpak voor AMM’s en zijn liquiditeits pools, is Osmosis zo ontworpen dat de meest efficiënte oplossing kan worden bereikt door het proces van experimenteren en snelle herhaling door gebruik te maken van de wijsheid van de menigte. Het bereikt dit door AMM-ontwerpers een grote mate van aanpasbaarheid te bieden, en een bestuurs mechanisme waarmee de stakeholders van elke AMM-pool (d.w.z. liquiditeitsverschaffers) hun pools kunnen besturen en sturen.

Advertentie

Whitepaper

(NOTE: er is geen officiële white-paper)

Dit is een oudere versie van de  lange termijn visie voor Osmosis en de functies die het wil bieden te delen. Een meer gedetailleerde roadmap zal worden ontwikkeld en vrijgegeven door de gemeenschap op een toekomstige datum.

Ontworpen voor Cross-chain Assets

Osmosis is ontworpen om cross-chain native te zijn. IBC wordt vanaf dag 1 ingebouwd, waardoor het kan worden aangesloten op het hele ecosysteem van Cosmos-ketens en hun meer dan $10B aan eigen activa. Na het integreren van native Cosmos-activa, zal Osmosis integreren met niet-IBC enabled ketens, met inbegrip van Ethereum-gebaseerde ERC20s (met behulp van de Althea zwaartekracht brug), een verscheidenheid van ketens met inbegrip van Bitcoin-achtige ketens, en alternatieve smart contracting platforms door gebruik te maken van aangepaste pegs. 

Aanpasbare curves, vergoedingen en andere parameters.

Eenvoudige AMM’s, hoewel ze een vroege product-markt-fit hebben aangetoond, zullen moeten evolueren met de groeiende complexiteit van de DeFi markt. Bijvoorbeeld, toen de vraag naar het ruilen van vergelijkbaar gewaardeerde activa (bv. stablecoins) toenam, was de uitvinding van StableSwap door Curve Finance nodig om hoge slippage voor hoog-volume transacties te vermijden. Maar dit betekende ook dat een geheel nieuwe AMM-infrastructuur moest worden gebouwd buiten Uniswap om de nieuwe functie te accommoderen.

In Osmosis is niets van de onderliggende structuur van AMM’s hard gecodeerd. Niet alleen zijn sleutelparameters zoals swap fee’s of token gewichten parametreerbaar voor elke liquiditeitsplan, maar hele componenten zoals het curve-algoritme en TWAP berekening zijn ook volledig aanpasbaar. Makers van pools hoeven niet te kiezen tussen gewoon constant product en constante som, maar kunnen in plaats daarvan hun eigen nieuwe wiskundige uitdrukkingen invoeren. Nieuwe curven kunnen in een oogwenk worden gegenereerd. Dergelijke nieuwe curven kunnen veel krachtiger zijn dan bestaande AMM-modellen, die alleen token balans hoeveelheden accepteren, door datapunten zoals tijds afhankelijkheden, volatiliteit indexen en off-chain orakels als inputs te gebruiken. De parametriseerbare input van Osmosis maakt de creatie mogelijk van nieuwere DeFi asset types zoals opties, dynamische fee markten die zich aanpassen aan momenten van hoge volatiliteit, werken om ongewenste uitkomsten te verzachten zoals permanent verlies voor liquiditeitsverschaffers (LP)

In plaats van het proces van het lanceren van een nieuw AMM-protocol voor elke upgrade van het AMM-model, kunnen curve-ontwikkelaars eenvoudig nieuwe curves implementeren op Osmosis, gebruikmakend van de bestaande portemonnee-integraties, IBC-verbindingen, orderstroom en liquiditeit binnen het Osmosis-ecosysteem.

LP Governance

De meeste AMM-protocollen stellen globale parameters in voor alle liquiditeits pools binnen de AMM. Hoewel dit het ontwerp van de WMA aanzienlijk vereenvoudigt, vermindert het de besluitvorming die LP’s kunnen maken voor de pools waar zij om geven. Aangezien WAM’s zulke nieuwe protocollen zijn, zijn projecten die concurreren in de ontwerpruimte voortdurend bezig met het maken van betere modellen voor hen. Om relevant te blijven, moeten pools de laatste innovaties bijhouden door het ontwerp van de curve, de vergoedingsmodellen, enzovoort te verbeteren. Bovendien moeten pools in staat zijn om de pols gewichten te wijzigen om de voorkeuren van LP’s in hun portefeuille weer te geven, en om assets on-the-go toe te voegen en te verwijderen om aan de marktvraag te voldoen (zoals het toevoegen van nieuwe stablecoins aan een stableswap pool). Governance moet een eersteklas proces zijn in het AMM-ontwerp zodat liquiditeit niet wordt “weg-gevorkt” bij de komst van elke upgrade. Veiligheidsprocedures zoals rage-quit functionaliteit geïnspireerd door MolochDao zijn inbegrepen om LP bescherming te bieden tegen kwaadaardige governance aanvallen.

Liquidity Provider Incentives

De liquiditeitsverschaffers van een WMA zijn de belangrijkste belanghebbenden van een WMA-protocol. Aangezien het succes en gebruik van AMM’s grotendeels afhangen van het aanbod van activa en liquiditeit die beschikbaar zijn, is het cruciaal dat er voldoende stimulans is voor liquiditeitsverschaffers om hun activa te blijven inzetten in nieuwe pools.

Bovenop de inheemse OSMO token incentives (zie OSMO sectie), staat Osmosis derden toe om gemakkelijk incentive mechanismen toe te voegen aan bepaalde liquiditeits pools. Als de Cosmos Hub Community Pool bijvoorbeeld liquiditeit wil stimuleren voor een ATOM/stablecoin-paar, kunnen ze de ingebouwde stimulerings module van Osmosis gebruiken om $ATOM-beloningen uit te keren aan LP’s die hun LP-tokens inzetten.

Vaak willen aanbieders van incentives liquiditeit op lange termijn belonen, niet alleen huurlingen op korte termijn. De `incentives` module maakt het mogelijk beloningen te wegen naar LP’s die hun LP tokens timelock inzetten met langere “unbonding” periodes, waarbij ze zich in essentie verplichten liquiditeit te verschaffen aan de pool voor een langere tijd, de liquiditeits volatiliteit van de pools vermindert en een betrouwbare en consistente ervaring verschaft aan traders.

Het OSMO-token

Het Osmo token is een governance token dat voorziet in een gedecentraliseerde coördinatiemethode voor tokenhouders om de strategische richting en alle toekomstige wijzigingen van het Osmose protocol te bepalen. Er wordt verwacht dat Osmo voornamelijk zal worden gebruikt voor de volgende functies (hoewel de governance ervoor kan kiezen om sommige functies toe te voegen of te verwijderen):

  1. Stemmen over protocol-upgrades
  2. Toewijzen van liquiditeits mijn beloningen voor liquiditeits pools
  3. Instellen van de basis netwerk swap vergoeding

Het bestuur is een cruciaal onderdeel van hoe Osmosis als een AMM-protocol evolueert. Omdat het tempo waarin Osmosis nieuwe functies zal toevoegen, en vervolgens software-upgrades, naar verwachting veel hoger zal liggen dan dat van de Cosmos Hub, is het belangrijk dat actieve belanghebbenden en liquiditeitsverschaffers actief betrokken zijn bij het proces van bespreken, stemmen en goedkeuren van protocol-upgrades.

De pools die in aanmerking komen voor liquiditeits beloningen zullen worden geselecteerd door het bestuur van de Osmo token houder, waardoor de belanghebbenden een stimuleringsstrategie kunnen formuleren die het beste aansluit bij de langetermijnbelangen van het protocol.

Het OSMO-token zal volledig eerlijk worden gelanceerd en zal alleen worden verdeeld onder netwerkdeelnemers die bijdragen aan het succes van het Osmosis-netwerk, zoals liquiditeitsverschaffers, ontwikkelaars, stakers, en meer. Er zal geen verkoop zijn van vooraf gewonnen OSMO-tokens.

Hoewel OSMO in eerste instantie zal functioneren als zowel een governance token en een staking token, is Osmosis van plan om over te stappen naar een Cosmos Hub gedeelde veiligheidszone zodra de functie klaar is. Een signalerings voorstel om dit af te ronden zal in stemming worden gebracht zodra Osmosis is gelanceerd.

Ontdek 3 altcoins die kunnen profiteren van Trumps cryptorevolutie
Ontdek 3 altcoins die kunnen profiteren van Trumps cryptorevolutie

Roadmap (soort van)

Gespecialiseerd bestuur en incentive afstemming

Naast software- en functie-upgrades vereist Osmosis regelmatige deelname aan meer fijnkorrelig on-chain bestuur van het protocol, zoals het bepalen van de verdeling van liquidity mining incentives op wekelijkse basis, het wijzigen van globale AMM-parameters volgens de marktomstandigheden, en de besteding van de community pool om de groei van het ecosysteem aan te moedigen, en nog veel meer.

Om hierin te slagen, vereist Osmosis een zeer betrokken, zeer actieve set van bestuurlijke besluitvormers. Hoewel een subset van Cosmos Hub stakeholders in deze categorie kan vallen, geloven wij dat de beste beheerders van een protocol de gebruikers zijn – degenen die het nauwst betrokken zijn bij het protocol.

Hub als een applicatie-specifieke Blockchain

We hebben de sociale schaalbaarheid beperkingen van de Cosmos Hub besproken, maar we moeten ook rekening houden met de technische schaalbaarheid beperkingen.

Hoe groot de sterke punten van Tendermint Core en de Cosmos SDK ook zijn, op zichzelf zijn ze geen magische sleutel tot oneindige schaalbaarheid. De Cosmos strategie voor schaalbaarheid is door specialisatie, en het is belangrijk om te onthouden dat in zijn kern, de Cosmos Hub, nog steeds een applicatie-specifieke blockchain is, zij het een speciale.

De Cosmos Hub heeft verschillende hoogwaardige kenmerken die geen enkele andere zone heeft kunnen repliceren: decentralisatie, economische veiligheid, betrouwbaarheid, en liquide fiat gateways, en een scharnierpunt voor innovatie op IBC en core protocol ontwikkelingen.

Dit betekent echter niet dat Cosmos Hub elke functie op de hub moet toevoegen om zijn kracht te benutten. Extra complexiteit op de hub kan leiden tot potentiële problemen met de veiligheid en betrouwbaarheid. Ze verhogen zeker de kosten van het draaien van de volledige node software en de complexiteit van het waarborgen van state correctheid. Uiteindelijk zal de Hub tegen schaal beperkingen aanlopen met betrekking tot de doorvoer voor zijn kernfuncties. In plaats van te proberen een handelsprotocol te hosten dat een knelpunt zal vormen op schaal, zou de Hub zijn doorvoer en capaciteit moeten wijden aan de gebruikstoepassingen waarvoor het ontworpen is.

Wat zijn de toepassingen waar de Cosmos Hub zich op zou moeten richten? We identificeren er drie:

  1. Gedeelde veiligheid
  2. Derivaten vastleggen
  3. Universele IBC-adapter

Gedeelde Veiligheid: De Killer Feature

Het toevoegen van complexiteiten aan de Hub is een korte termijn oplossing die alleen maar het vinden van de juiste oplossing voor een lange termijn probleem vertraagt: het naast elkaar bestaan van permissie-loze innovatie en incentive alignment. Op dit moment moet een nieuwe toepassing, om te worden ingezet binnen het Cosmos ecosysteem, worden gelanceerd als een soevereine zone met zijn eigen staking token.

Hoewel een soevereine zone de mogelijkheid biedt om snel te innoveren op basis van de beslissingen van zeer betrokken belanghebbenden, gaat dit ten koste van de veiligheidsgaranties van het netwerk, die een knelpunt kunnen vormen voor het aantal activa dat veilig kan worden bewaard.

De oplossing hiervoor is gedeelde veiligheid, die het mogelijk maakt om zonder toestemming te innoveren met de veiligheid van de Cosmos Hub.

Gedeelde veiligheid zal zones toestaan hun consensus beveiliging te delegeren aan de Cosmos Hub-validators, door delegators toe te staan hun ATOM’s te gebruiken om meerdere ketens te beveiligen, waarbij ze vergoedingen en beloningen verdienen voor elke beveiligde keten. Dit biedt stimulans afstemming over een heterogeen spectrum van applicatie architecturen, in plaats van een beslissing te forceren over het ‘ene perfecte ontwerp’ (dat waarschijnlijk niet bestaat).

Er is niet één perfect DEX-model, één perfect smart contracting-model, of één perfect stablecoin-ontwerp.

De Cosmos Hub is bedoeld als platform, niet als toepassing. Als zodanig zou het gericht moeten zijn op het bouwen van het best mogelijke gedeelde beveiligingsmodel dat een nieuw alternatief biedt voor andere gedeelde beveiliging basislagen zoals Polkadot en Ethereum 2.0. Dit is een veel overtuigender toepassing met een hoge toegevoegde waarde voor de Cosmos Hub, op maat van zijn sterke punten, in plaats van er de zoveelste AMM-toepassing van te maken.

Geloofwaardige neutraliteit

De waarde van gedeelde beveiliging is afhankelijk van het vertrouwen in de geloofwaardige neutraliteit van de Cosmos Hub.

Als de Cosmos Hub een directe concurrent zou zijn van het product van een bepaalde keten, maakt dit gedeelde beveiliging veel minder aantrekkelijk voor die keten. Ethereum was in staat om een broeinest voor innovatie te worden omdat de basislaag keten ongelooflijk neutraal was. Als het zijn eigen ingebouwde stablecoin had, zou dit een ontmoediging zijn geweest voor projecten als Maker en Fei om te innoveren en er bovenop te bouwen. Als Ethereum een specifieke DEX had verordend als zijn “native DEX”, zou dit een ontmoediging zijn geweest voor projecten als 0x en Uniswap om er bovenop te bouwen.

Om het best mogelijke platform te zijn voor mensen om bovenop te bouwen, moet de Cosmos Hub niet proberen om preventief de winnaars te bepalen, en het moet in plaats daarvan de angst minimaliseren dat het zal concurreren met de applicaties die proberen er bovenop te bouwen.

Basis geld en inzet derivaten

Echter, een van de kernfuncties waar de Ethereum basislaag wel op probeert te concurreren is het zijn van de reserve activa voor het DeFi ecosysteem dat er bovenop gebouwd is. ATOMs zijn een van de hoogste market cap IBC-enabled activa, waardoor het gepositioneerd is om een sterke concurrent in deze ruimte te zijn. Wij voorspellen bijvoorbeeld dat ATOMs waarschijnlijk een van de meest populaire liquiditeit sparen binnen Osmosis zullen zijn. Door functies zoals Staking Derivatives te ontwikkelen, zullen ATOMs met inzet in andere ketens kunnen stromen om een kernactiva te zijn, terwijl ze nog steeds inzet beloningen ontvangen van de Cosmos Hub en andere gedeelde veiligheidsketens.

De combinatie van liquid staking met DeFi toepassingen geïnnoveerd op Cosmos zones zal een killer feature zijn voor het Cosmos DeFi ecosysteem.

Tokenomics

De prijs, het aantal circulerend aanbod en token distributie is als volgt: (22 januari 2022)

Osmosis zal beschikken over een aanvankelijk vrijgegeven voorraad van 100 miljoen OSMO bij het ontstaan, gelijkelijk verdeeld over de Fairdrop-ontvangers en een strategische reserve.

Om verder uit te leggen, werkt het thirdeningsschema als volgt: In het eerste jaar zullen er in totaal 300 miljoen tokens worden vrijgegeven. Na 365 dagen wordt dit met ⅓ verminderd, en dus worden er in jaar 2 in totaal 200 miljoen tokens vrijgegeven. In Jaar 3 zullen er in totaal 133 miljoen tokens vrijkomen. En zo verder.

Aanbod

Totale aanbod:                                                      1.000.000.000,00 OSMO

Circulerend aanbod:                                                  186.301.047,00 OSMO

OSMO token distributie verdeling

Staking rewards 25%

Developer vesting 25%

Liquidity Mining Incentives 45%

Community pool 5%

De prijs (22 januari 2022)

OSMO actuele prijs: $7,59

24-uurs handelsvolume:                                               $117,380,227,00

Marktkapitalisatie:                                                            $1.420.355.826,00

All time high (ATH): $3,98

All time low:                                                                      $11,00

Winstpercentage afgelopen jaar:                                       +11%

Winstpercentage nu ten opzichte van de ATH:                -30.71%

Gebruiksdoel 

Osmosis is een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) gebouwd op het Cosmos blockchain-platform. Met Osmosis kunnen gebruikers tokens op gedecentraliseerde wijze tussen tokens uitwisselen, en het platform stelt ontwikkelaars ook in staat om aangepaste geautomatiseerde marktmakers (AMM’s) te maken die het IBC-protocol van de Cosmos-blockchain gebruiken.

Werkend product

OSMO is het native Osmosis-token en het ondersteunt het hele Osmosis-protocol en het faciliteert alles, van de toewijzing van beloningen voor liquiditeits mining en de vergoeding voor het basisnetwerk. Als bestuurs-token stelt OSMO houders in staat om de strategische richting van het project te bepalen. Het kan worden gebruikt om te stemmen over upgrades van het protocol, beloningen voor liquiditeits mining toe te wijzen voor specifieke liquiditeits pools en om de basisnetwerk swap vergoeding in te stellen. OSMO-tokenhouders bepalen welke pools in aanmerking komen voor liquiditeits beloningen met als doel belanghebbenden en LP’s af te stemmen op de levensduur van het protocol. OSMO is uniek omdat het kan worden gebruikt om tegelijkertijd liquiditeit in te zetten en te verstrekken. 

Marktomvang

De marktomvang is zeer groot te noemen, eigenlijk is dat elke andere DEX, maar op het osmosis blockchain zijn dat er vrij weinig dus als je alleen daar naar zou kijken is dit zeker een van de top 3 dexen gebouwd op het cosmos blockchain. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de marktkapitalisatie (1.5 miljard op het moment van schrijven). Nu zijn er uiteraard nog wel wat andere dexen die cross-chain bieden een voorbeeld hiervan is Gravity DEX (Emeris) waar meer dan 3 miljard in zit. En zo zijn er uiteraard nog wel meer. Osmosis (OSMO) is zeker een serieuze speler op het cosmos blockchain.

Concurrentie

Zoals hierboven al gezegd elke dex die op het cosmos blockchain een swap kan uitvoeren. Multi-chain dexen.

  • Gravity DEX (Emeris)

Er bestaat geen twijfel dat de integratie van het Gravity DEX-protocol de grootste DeFi mijlpaal voor Cosmos Hub tot nu toe markeert, waardoor een veel grotere toepassing en bruikbaarheid mogelijk wordt. Nu kan Cosmos Hub functioneren als een ‘havenstad’ om een netwerk van onderling verbonden blockchains te faciliteren.

  • SifChain

Sifchain is een cross-chain IBC-enabled DEX gebouwd met de Cosmos SDK. Gebruikers kunnen gemakkelijk swappen en poolen tussen de inheemse $ROWAN token, ERC-20, en Cosmos digitale activa, allemaal goedkoper en efficiënter dan het gebruik van bestaande DEXs op Ethereum.

  • Coinswap

Last but not least, Coinswap is een cross-chain AMM module voor dapps binnen het Cosmos ecosysteem gebouwd op IRISnet (of de IRIS Hub), een interchain service hub gebouwd op Cosmos SDK – het is verbonden met de Cosmos Hub en biedt liquiditeit voor activa gekoppeld over de verschillende Cosmos ketens.

Oprichters & Directie

Sunny Aggarwal (founder osmosis)

Geschiedenis:

Blockchain bij Berkeley (Co-Founder)

Toen ik op UC Berkeley zat, was ik mede-oprichter van Blockchain at Berkeley, de grootste blockchain studentenorganisatie ter wereld. Ik leidde de onderwijs- en R&D-afdelingen van de organisatie, waar ik mede de cryptocurrency sticker (zie hieronder) heb gemaakt, wekelijkse [white paper circles] heb geleid, studenten heb geholpen blockchain proof-of-concepts te maken, en de Berkeley Bitcoin Meetup heb opgezet die wekelijkse meetups organiseert en sprekers uit de industrie en de academische wereld uitnodigt.

Sikka (founder)

Om het Proof of Stake ecosysteem het beste te begrijpen, realiseerde ik me dat ik niet alleen een ontwikkelaar van het protocol moest zijn, maar ook een operator ervan. Door een validator te bouwen, zou ik een beter begrip hebben van de economie en de processen van de validators die de systemen draaien die ik bouwde bij Tendermint. Dus richtte ik samen met Dev Ojha een validatie bedrijf op, Sikka genaamd. We runnen momenteel een van de grootste validators op de Cosmos Hub, waar we het grootste aantal gedelegeerden hebben en zeer actief zijn in het bestuursproces. We hebben ook validators op het Kava mainnet en een aantal andere testnetten. Samen met het runnen van validators, lever ik ook adviesdiensten aan geselecteerde blockchain-projecten waar ik enthousiast over ben, vooral binnen het Cosmos ecosysteem. Ik ben momenteel een adviseur voor Kava en Akash Network.

Tendermunt / Cosmos (Wetenschappelijk onderzoeker)

Tijdens de zomer van 2017 kwam ik Cosmos tegen, en ik was verslaafd. De architectuur was zo logisch, en ik was er zeker van dat dit de toekomst was van het blockchain ecosysteem. En dus stopte ik met school en begon ik te werken met Tendermint, het primaire dev-team, om Proof of Stake en Blockchain Interoperabiliteit een realiteit te maken. Als onderzoekswetenschapper hielp ik bij het bouwen van de Cosmos SDK, IBC, en de lancering van de Cosmos Hub (aka Gaia).

Is dit het juiste koopmoment?

Gezien wij geen financieel advies mogen geven kunnen we daar geen uitspraak over doen.

Wij zijn echter wel van mening dat je door deze fundamentele analyse een beter onderbouwde beslissing kunt nemen aan de hand van de door ons verstrekte (verzamelde) gegevens. Osmosis is een innovatief decentralised exchange waarvan nog veel verwacht kan worden zolang de ontwikkeling door blijft lopen. De founder heeft de benodigde kennis in huis, alhoewel het de token holders zijn die stemmen uiteraard. Cosmos is een zeer opkomende blockchain die veel oplossingen biedt en voornamelijk op het cross-chain gebied. 

Beschikbaarheid op cryptocurrency exchanges

  • MEXC Global
  • Osmosis
  • CoinBetter
  • CoinEx
  • Hotbit
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlandse trader onthult: zo spot je memecoin parels vroegtijdig
Nederlandse handelaar onthult ‘zo vind ik memecoin parels vroegtijdig’
Bitcoin nadert snel $100.000, altcoins als ETH, XRP en ADA ontploffen
Deze cryptomunt stormt de top 50 binnen na stijging van 190%
Solana-ontwikkelaars ontwijken groot gevaar door pijlsnelle update
Dit had je verdiend als je sinds 2020 maandelijks €100 aan Solana kocht
Bitcoin houders opgelet: rentestijging bedreigt droom van €100.000
Bitcoin houders opgelet: rentestijging bedreigt droom van $100.000
XRP koers knalt met 14% omhoog na groot nieuws van SEC-voorzitter
XRP koers knalt met 14% omhoog na groot nieuws van SEC-voorzitter
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Waarom Bitcoin deze vrijdag een cruciale dag tegemoet gaat
Waarom Bitcoin deze vrijdag een cruciale dag tegemoet gaat
Cardano op kruispunt: Experts voorzien beslissend moment
Cardano op kruispunt: Experts voorzien beslissend moment
Ontdek 3 altcoins die kunnen profiteren van Trumps cryptorevolutie
Ontdek 3 altcoins die kunnen profiteren van Trumps cryptorevolutie
Advertentie