Foto: NicoElNino/Shutterstock
Het begrip ‘cryptocurency’ is de afgelopen tijd weliswaar een stuk minder populair geworden, maar inmiddels zijn veel mensen er wel langzaam mee bekend geraakt. Volgens een rapport van HSBC gaat dit aantal de komende jaren hard groeien.
Fors meer crypto-investeerders tegen 2030
Dat schrijft marktanalist Alex Krüger op Twitter. Hij citeert een rapport van de Engelse bank HSBC, dat concludeert dat er tegen 2030 zo’n 500 miljoen meer mensen met een middeninkomen tot hoog inkomen op de wereld zijn. Tegen 2040 verwacht het dat dit er nog eens 500 miljoen extra zijn.
Binnen 20 jaar zijn er mogelijk dus ongeveer 1 miljard mensen met extra koopkracht dan nu – een toename van 44%. Het onderzoek van HSBC gaat over de koopkracht van de volgende generatie, niet over waar de volgende generatie crypto-investeerders zich zullen bevinden. Alex Krüger concludeert dat deze groep zich zal bevinden in de regio’s die het hardst groeien.
Fastest growing regions: Asia and Africa. pic.twitter.com/DqPL0JN9yV
— Alex Krüger (@krugermacro) September 11, 2022
Grootste economische groei in armere landen
Het grootste deel van deze mensen bevindt zich in landen die vandaag veelal onder de lage inkomensgroepen worden geschaard, de ontwikkelende landen dus. De lagere inkomensgroepen zouden bovendien het hardst krimpen de komende decennia. Op dit moment zijn er zo’n 2,1 miljard mensen die moeten overleven van minder dan 20 Amerikaanse dollar per dag. De bank verwacht dat dat er tegen 2040 1,6 miljard zijn.
De investeringsbank verwacht dat de hoge en middelhoge inkomensgroepen het hardst zullen groeien. Dat heeft te maken met demografie. Met name Aziatische en Afrikaanse landen zouden het meest gebaat zijn bij deze groei. Alle sectoren in deze werelddelen zouden met afstand harder gaan groeien dan andere werelddelen, alhoewel van geen enkel werelddeel krimp wordt verwacht.
De crypto-markt zit op het moment nog in een dal, maar na regen komt zonneschijn. De waarde van bitcoin (BTC) en andere crypto-activa hangt net als bij andere activa af van of mensen genoeg uit kunnen geven. Er is de komende jaren dus genoeg ruimte om te groeien.