Roan Egberts Roan Egberts
25/01/2024 16:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 15:08

Wederom inbreuk bij crypto wallet-bedrijf Trezor, klanten gewaarschuwd

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Wederom inbreuk bij crypto wallet-bedrijf Trezor, klanten gewaarschuwd

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Verschillende gebruikers van crypto hardware wallet-aanbieder Trezor hebben geklaagd over kwaadaardige e-mails in hun mailbox. Inmiddels heeft Trezor bevestigd dat het inderdaad gaat om een zogenoemde phishing-aanval vanaf een externe e-mailprovider. Maar wat stond er precies in de mail en hebben gebruikers hierdoor geld verloren? 

Coinbase ondersteunt ‘AI-supercrypto’ fusie niet: verplaats je tokens
Coinbase ondersteunt 'AI-supercrypto' fusie niet: verplaats je tokens

Trezor laat van zich horen na phishing-aanval

In 2014 bracht SatoshiLabs de TREZOR op de markt. Het bedrijf introduceerde destijds de eerste hardware wallet voor bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. De wallet bewaart je private keys offline en biedt mogelijkheden om transacties uit te voeren middels een digitale handtekening. Voor het laatstgenoemde hoef je niet verbonden te zijn met internet.

Inmiddels heeft Trezor op X van zich laten horen, nadat verschillende gebruikers hadden geklaagd over een phishing-mail. In het bericht geven ze aan dat er inderdaad een kwaadaardige e-mail is verzonden vanaf hun externe provider: [email protected]. In de mail stonden instructies om hun netwerk van bijvoorbeeld ethereum (ETH) en ripple (XRP) up te graden. Hierin moesten gebruikers ook hun 12 of 24 woorden seed phrase bekendmaken via een online formulier.

Advertentie

Verwijder de e-mail onmiddellijk, waarschuwt Trezor

Trezor laat verder weten dat gebruikers de e-mail onmiddellijk moeten verwijderen.

”Als u een verdachte e-mail heeft ontvangen met de onderwerpregel ‘Activiteiten worden geüpgraded’ vanaf verzender: [email protected], klik dan niet op de links en geef daar geen informatie op.”

Daarnaast stellen ze hun gebruikers gerust en verzekeren ze hen dat zowel hun wallet als geld veilig blijven. Ook waarschuwen ze om nooit seed phrase bekend te maken en waakzaam te blijven voor phishing-aanvallen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eerder ook al inbreuk bij crypto wallet-bedrijf Trezor

Iets meer dan een week geleden kwam Trezor ook al in het nieuws. Het bedrijf ontdekte namelijk een datalek, waarbij bijna 66.000 gebruikersgegevens van klanten op straat kwamen te liggen. Ook werd bekend dat aanvallers al ten minste 41 gebruikers hebben benaderd met directe e-mails om hun wachtwoorden en seed phrases te delen.

Bij de huidige phishing-aanval heeft Trezor nog niet bevestigd of gebruikers hun geld zijn verloren. Wel laten ze weten in een bericht op X dat ze er in geslaagd zijn om de kwaadaardige link te deactiveren. Hierdoor is de dreiging alweer wat minder geworden dat gebruikers daadwerkelijk hun vertrouwelijke informatie delen met derden.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak
Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak
Cryptomarkt onder druk door megaverkoop van overheden
Cryptomarkt onder druk door megaverkoop van overheden
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Cryptomarkt schrikt: Bitcoin keldert naar laagste punt sinds mei
Advertentie