Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Waarom steeds meer Nederlanders handelen op decentrale cryptobeurzen

Nederlanders kiezen voor crypto veiligheid en controle met dYdX

dYdX-DYDX
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Waarom steeds meer Nederlanders handelen op decentrale cryptobeurzen

Foto: Daniel Pieterson/Shutterstock

De cryptomarkt heeft de afgelopen jaren flink wat turbulentie meegemaakt. Van het faillissement van FTX tot de rechtszaken tegen grote exchanges als Binance, deze gebeurtenissen hebben veel investeerders doen twijfelen aan de veiligheid van gecentraliseerde platforms. Hierdoor verschuift de aandacht van steeds meer Nederlandse handelaren naar decentralized exchanges (DEXs). Deze bieden niet alleen meer veiligheid en privacy, maar introduceren ook vernieuwende functies die de manier van handelen veranderen.

Cryptobeurs weer in volle gang na enorme miljoenenhack
Cryptobeurs weer in volle gang na enorme miljoenenhack

De voordelen van decentralized exchanges (DEX)

Een van de belangrijkste redenen waarom Nederlanders overstappen naar DEXs, zoals dYdX, is de toegenomen controle en veiligheid. In tegenstelling tot gecentraliseerde exchanges, waar je je cryptovaluta bij een derde partij stalt, behoud je bij een DEX altijd zelf de controle over je assets. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van de beveiliging van een externe partij, wat een groot voordeel biedt in tijden van toenemende cyberaanvallen en het falen van grote exchanges. ‘Not your keys, not your crypto’ wordt vaak gezegd in de wereld van crypto en bij een DEX heb je die cruciale private key zelf in handen.

Bovendien biedt een DEX meer dan alleen een handelsplatform. Daarnaast biedt dYdX naast het kopen en verkopen van crypto ook de mogelijkheid tot staking. Dit maakt het platform aantrekkelijk voor zowel ervaren handelaren als nieuwkomers die meer uit hun crypto willen halen zonder tussenkomst van een centrale partij.

Advertentie

Meer privacy en toegang tot nieuwe crypto-projecten

Een ander groot voordeel van handelen via een DEX is de privacy die je als gebruiker geniet. Omdat je zelf je assets beheert en geen persoonlijke informatie hoeft te delen, handel je anoniem en veilig. Voor privacy-bewuste handelaren is dit een enorme plus. Bovendien krijg je via platforms zoals dYdX vaak vroegtijdig toegang tot nieuwe crypto-activa, zoals memecoins en tokenized real-world assets (RWAs), waardoor je kansen op winst kunt vergroten.

Deze combinatie van privacy, veiligheid en toegang tot nieuwe markten maakt DEXs steeds aantrekkelijker voor een groeiend aantal Nederlandse handelaren. De verschuiving van gecentraliseerde naar decentrale beurzen markeert een belangrijke stap in de evolutie van cryptohandel.

Neem de controle terug over je eigen crypto

De toekomst van crypto ligt bij decentrale platforms zoals dYdX. Of je nu al ervaren bent in de cryptomarkt of nog aan het begin staat, dYdX biedt je de tools en mogelijkheden om meer controle te hebben over je financiële toekomst. Bezoek dYdX vandaag nog, ontdek de voordelen van decentrale handel en begin met het beheren van je eigen assets zonder afhankelijk te zijn van derden.

Naar dYdX

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Duitse overheid brengt plots bitcoins in beweging, speculatie stijgt
Doorbraak in Duitsland: Enorme bank biedt klanten Bitcoin en Ethereum
justin sun wil bitcoins redden van duitse overheid
Duitsland sluit 47 cryptobeurzen vanwege illegale activiteiten
Advertentie