Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Veilig met je crypto’s op vakantie: zo kan je jouw Bitvavo account veilig blijven gebruiken

Veilig op vakantie met crypto, lees snel verder!

Foto: Shutterstock/nnattalli

Inmiddels is de vakantie in volle gang of is hij alweer voor een aantal vakantiegangers ten einde. Vandaag gaan we het hebben over hoe je veilig je crypto’s kan bewaren tijdens de reis naar topbestemmingen voor crypto’s. Met dit artikel kom jij tips te weten over de veiligheid, maar ook hoe je jouw Bitvavo account veilig kunt gebruiken!

Deel niet met iedereen dat je crypto bezit

Heb je weleens nagedacht aan wie je allemaal vertelt dat je op vakantie gaat? Je staat met je caravan voor de deur of je bent de auto aan het inpakken en onbekende spreekt je aan. ‘Goedemiddag, binnenkort op vakantie?’ ‘Jazeker, we vertrekken zaterdag voor twee weken naar het buitenland’. Maar weet je wel wie degene is tegen wie het vertelt? Het kan zomaar een verdacht persoon zijn die erop uit is om je persoonlijke bezittingen te stelen. 

Het geldt hetzelfde voor het delen van informatie over je crypto bezittingen. Ondanks dat je soms emotioneel kan zijn over de stand van zaken van je favoriete cryptomunt. Scammers zijn geliefd op grote bedragen, maar pas ook voor mensen die ver gaan om jouw crypto’s te bezitten. Niet om je bang te maken, maar niet iedereen is te vertrouwen in deze wereld. Een voorbeeld is een artikel dat laatst online kwam, waarbij een bitcoiner ontvoerd en zelfs vermoord werd.

Gebruik hardware wallets en 2FA

De tweede tip die we delen is om gebruik te maken van hardware wallets. Dit is de veiligste manier om je cryptocurrencies op te slaan tijdens het reizen. Deze wallets zijn niet verbonden met het internet, wat het risico op een hack minimaliseert. 

Laat je liever je crypto op jouw Bitvavo account staan? Dan is het ook handig om extra beveiligingsmaatregelen te nemen op je crypto-accounts. Denk bijvoorbeeld aan een two-factor authentication (2FA), waarbij je eerst een code krijgt, voordat je kunt inloggen. Het voegt een extra beveiligingslaag toe en is vooral handig als je toch gebruikmaakt van online wallets of exchanges.

Bij Bitvavo kun je een 2FA heel makkelijk instellen. Wanneer je de app opent, klik je rechtsboven op het icoontje met een poppetje. Vervolgens scroll je iets naar beneden naar veiligheidsinstellingen en klik je erop. Onder accountbeveiliging staat tweefactorauthenticatie en klik je deze aan. Volg de stappen die je moet doorlopen en dan is jouw account een stuk veiliger!

Meerdere wallets en kleinere hoeveelheid crypto’s

Tot slot de laatste tips om je reis met crypto’s zo veilig mogelijk te laten verlopen. Eén van die tips is om cryptocurrencies te verdelen over meerdere wallets. Hierdoor voorkom je, als een wallet gehacked wordt, dat je in één keer al je crypto bezittingen kwijt bent. 

Tot slot is het verstandig om een minimale hoeveelheid crypto’s mee te nemen. Ondanks dat crypto’s volatiel kunnen zijn, is het niet handig om een groot bedrag op Bitvavo te laten staan. Bovendien zorg je ervoor dat je niet te veel uitgeeft, maar is het risico dat je alles verliest ook vele malen kleiner.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

bitcoin-amerikaanse-centrale-bank-federal-reserve
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Advertentie