Simon Bosch Simon Bosch
11/05/2024 20:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2024 19:21

Tether investeert in cryptobedrijven in Oost-Europa

Tether-USDT
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Tether investeert in cryptobedrijven in Oost-Europa

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Crypto-reus Tether heeft de afgelopen maanden verschillende keren aangekondigd meer te gaan doen dan alleen activiteiten rondom stabiele cryptomunten (stablecoins). Zo heeft het eind vorig jaar groots geïnvesteerd in een prominente Europese bitcoin miner, evenals in de Oost-Europese crypto-betalingsverwerker CityPay.io. Laatstgenoemde heeft een tweede investering mogen ontvangen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tether investeert in Europees crypto-betaalsysteem

In 2023 investeerde Tether voor het eerst in CityPay.io, dat betalingsinfrastructuur biedt voor bepaalde bedrijven zoals restaurants en hotels. Bijzonder hieraan is dat je als klant via CityPay kunt betalen met cryptocurrencies.

Het bedrijf is al actief in Georgië, Armenië, Azerbaijan, Kazachstan en Oezbekistan. In Georgië zijn al 600 locaties waar je met CityPay kunt betalen, en via de bijbehorende website kun je zes verschillende cryptocurrencies aanschaffen. Dit zijn bitcoin (BTC), ethereum (ETH), binance coin (BNB), tether (USDT), binance USD (BUSD) en USD coin (USDC).

In een persbericht schrijft Tether dat het voor de tweede keer heeft geïnvesteerd in CityPay. Een bedrag noemt Tether niet. In ieder geval wil het betalingenbedrijf met de investering de klantenbasis opbouwen tot meer dan 400.000 gebruikers en in totaal ruim 500.000 crypto-betalingspunten opzetten in alle regio’s waar het actief is.

Advertentie

Tether groeit hard

Tether is regelmatig bron van controverse, maar toch lijkt het op dit moment erg goed te gaan met het bedrijf. Een week geleden kondigde het opnieuw een recordwinst aan, samen met een verbeterd onderpand voor de USDT-stablecoin. Ondertussen heeft de marktwaarde van USDT de mijlpaal van 100 miljard dollar doorbroken. Inmiddels is de coin zelfs ruim 111 miljard dollar waard.

Verder heeft Tether zijn werkzaamheden opgesplitst in vier nieuwe afdelingen. Dit is onderdeel van de strategie om meer te doen dan alleen het beheren van zijn stablecoins, waar USDT met afstand de grootste van is.

Tether is een belangrijke steunpilaar voor de crypto-industrie. Dat komt voornamelijk doordat USDT wordt gebruikt in talloze handelsparen op crypto exchanges, waardoor de stablecoin verantwoordelijk is voor een aanzienlijk deel van de liquiditeit in crypto-land.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie