Rico Engelbarts
2 min. leestijd

Testversie van gedecentraliseerde exchange Binance DEX nu live

testversie_van_gedecentraliseerde_exchange_binance_DEX_nu_live

De publieke testversie van de gedecentraliseerde exchange Binance DEX is vanaf nu beschikbaar. Een gedecentraliseerde exchange heeft een aantal voordelen ten opzichte van gecentraliseerde exchanges. Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, zijn de belangrijkste prioriteiten voor DEX snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.
Een van de grootste voordelen van een gedecentraliseerde exchange is dat gebruikers hun eigen private key hebben. Bij gecentraliseerde exchanges, zoals Binance, is dit niet het geval. Dergelijke exchanges beheren zelf private keys waarmee dus in principe toegang tot alle crypto’s van alle beleggers kan worden verkregen.
In het geval van grote exchanges zoals Binance zijn die private keys meestal goed beveiligd, maar het kan altijd een keer mis gaan. Zo is het al een aantal keer voorgekomen dat een exchange gehackt wordt, met als gevolg dat alle klanten hun crypto verloren. Een goed voorbeeld is de Cryptopia-hack vorige maand, daar ging ten minste $16 miljoen aan ethereum (ETH) verloren.
Op een gedecentraliseerde exchange loopt een trader minder risico aangezien hij of zij zelf deze private key moet bewaren. Veel bedrijven hebben al eerder geprobeerd een gedecentraliseerde exchange op te zetten, maar die zijn nooit echt aangeslagen vanwege verschillende problemen met betrekking tot onder andere snelheid. Binance hoopt door DEX zo gebruiksvriendelijk, snel en veilig mogelijk te maken, zoveel mogelijk beleggers aan te kunnen trekken. Zhao legde in de aankondiging uit:

Met de Binance Chain-technologie kan Binance DEX hetzelfde handelsvolume verwerken als Binance.com vandaag verwerkt. Dit lost de problemen op die vele andere gedecentraliseerde exchanges met snelheid en kracht hadden.

Meerdere producten zijn al geïntegreerd op Binance Chain, de blockchain waarop DEX draait. Zo kunnen klanten gebruik maken van de Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet waarin klanten nu dus ook crypto’s gekocht op DEX kunnen bewaren. Een hardware wallet is een stuk veiliger dan bijvoorbeeld een online wallet. Nu de klanten van DEX hun eigen private key moeten beveiligen is het geen slecht idee om dat op een zo’n adequaat mogelijke manier te doen, iets waar de Ledger Nano S zeker bij kan helpen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie