Foto: 360b/Shutterstock
Sony, het Japanse conglomeraat dat bekend staat om zijn elektronica, entertainment en gaming producten, breidt nu uit naar een nieuwe sector: crypto.
Het bedrijf is namelijk van plan een eigen cryptobeurs te lanceren. Sony voert de lancering uit door het herinrichten van het lokale handelsplatform WhaleFin, dat het vorig jaar heeft overgenomen. Het platform zal worden hernoemd tot S.BLOX Co.
Sony gaat eigen cryptobeurs lanceren
De herinrichting omvat ook een volledig herontwerp. Zo zal er een nieuwe app komen met een verbeterde gebruikersinterface. WhaleFin was oorspronkelijk de Japanse cryptobeurs ‘DeCurret’ en werd in 2022 overgenomen door Quetta Web Co. In augustus 2023 nam Sony dit bedrijf over, waarmee ook WhaleFin.
De overname en herlancering van WhaleFin passen binnen Sony’s bredere strategie om zijn aanwezigheid in de Web3-sector uit te breiden. Het Japanse bedrijf heeft ook geïnvesteerd in andere blockchain- en crypto-initiatieven, waaronder een samenwerking met Astar Network om een Web3-incubatieprogramma te realiseren.
Web3 Gaming de toekomst van Crypto
Ook is Sony begonnen met het testen van een nieuwe stablecoin die gekoppeld is aan de Japanse Yen. Om dit mogelijk te maken, werkt Sony Bank samen met het Belgische bedrijf SettleMint.
Het stablecoin project wordt uitgevoerd op het Polygon (MATIC) netwerk. Het uiteindelijke doel is om transactiekosten te verlagen en onmiddellijke betalingen mogelijk te maken voor zowel individuen als bedrijven.
Sony streeft er ook naar om gaming te innoveren met behulp van crypto. Het bedrijf heeft vorig jaar nog een patent ingediend voor een flexibeler gebruik van non-fungible tokens (NFT’s) als in-game assets. Deze nieuwe functionaliteit staat in hun patent bekend als “super-fungible tokens”.
In de afgelopen jaren zijn de sectoren crypto en gaming steeds meer naar elkaar toe gegroeid. Deze nieuwe vorm van gaming biedt unieke voordelen door gebruik te maken van blockchain technologie. Spelers kunnen met de technologie daadwerkelijk eigenaar worden van hun in-game items, zoals skins, wapens en personages, en deze buiten de game om verhandelen.
Experts zijn optimistisch over de toekomst van Web3 gaming, hoewel mainstream toepassingen nog beperkt zijn. Er is echter een aanzienlijk potentieel in het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en het integreren van gedecentraliseerde financiële protocollen (DeFi).