Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

‘Slechtste crypto voorspeller ter wereld’ blijkt toch gelijk te hebben

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
'Slechtste crypto voorspeller ter wereld' krijgt toch eindelijk gelijk

Foto: a katz/Shutterstock

Het is niet per se gemakkelijk om de financiële wereld goed te navigeren, CNBC-presentator Jim Cramer is hier het bewijs van. Hij is berucht vanwege zijn slechte voorspellingen, die altijd wel het verkeerde lijken te zeggen. Toch heeft hij het niet altijd mis. Een anti-Cramer beursfonds stopt ermee, na bijna twee jaar lang actief te zijn geweest.

De eerste crypto transactie tussen AI’s is nu werkelijkheid
De eerste crypto transactie tussen AI's is nu werkelijkheid

Anti-Cramer beursfonds stopt ermee

Dat blijkt uit een persbericht van het investeringsfonds dat de ETF beheert, Tuttle Capital Management. Op 25 januari heeft het bestuur van dit bedrijf besloten om het fonds te sluiten en de activa te liquideren. De laatste handelsdag van de Inverse Cramer Tracker ETF (beurssymbool: SJIM) zal 13 februari zijn, waarna investeerders automatisch hun geld terug zullen krijgen. Uiteraard kun je voor die tijd gewoon aandelen in het beursfonds kopen en verkopen.

De ETF doet exact het tegenovergestelde van wat Cramer zegt. Veel investeerders in het fonds lijden sinds de introductie in maart 2022 verlies. Gedurende de twee jaar dat het fonds actief is, is het met maar liefst 15% gedaald. In totaal trok het maar 2,4 miljoen dollar aan kapitaal aan.

Als de presentator zegt dat handelaren iets moeten kopen, dan doet het fonds het tegenovergestelde. Als hij zegt dat er verkocht moet worden of dat je short moet gaan, dan koopt SJIM juist deze beursproducten.

We waren begonnen met het portfolio om te benadrukken hoe gevaarlijk TV-presentatoren die aandelen uitkiezen zijn, en dan met name Jim Cramer. We hebben het idee dat dit is gelukt, maar investeerders hebben meer interesse in volatiele beursproducten, en de interesse in een long-short-portfolio is bij hen nooit ontstaan. Door het succes van de [T-REX-beursproducten] hebben we simpelweg niet meer de tijd om het portfolio [van de Inverse Cramer-ETF] te runnen,” aldus Tuttle Capital Management.

Advertisement

Crypto analist Jim Cramer heeft het niet altijd mis

Cramer is als presentator van CNBC enorm bekend, maar dat maakt hem niet altijd een goede handelaar. Zo wisten verschillende handelaren slim winst te maken door het tegenovergestelde te doen als Cramer, net als de Inverse Cramer ETF. Begin 2022 verwachtte Cramer dat de bitcoin koers de bodem had bereikt, terwijl dat het begin was van de bearmarkt.

Toch zijn er ook signalen dat Cramer het niet altijd het bij het verkeerde eind heeft. Begin 2024 verwachtte hij namelijk dat de koers zou dalen. Er zijn ditmaal daadwerkelijk signalen dat dit inderdaad gaat gebeuren.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie