Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Populaire crypto handelsapp breidt uit naar Europa

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Populaire crypto handelsapp breidt uit naar Europa

Foto: Marian Weyo/Shutterstock

Robinhood, de populaire Amerikaanse handelsapplicatie voor onder andere crypto, is van plan om ‘’de komende weken’’ haar crypto-diensten uit te breiden naar de Europese Unie. Allereerst gaat het brokerage-diensten aanbieden in het Verenigd Koninkrijk.

Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Binance voor altijd zonder 'CZ': Levenslang verbod komt aan het licht

Robinhood betreedt Europese en Britse crypto markt

Robinhood deelde gisteren de plannen in haar kwartaalverslag. ‘’Met een ervaren team op zijn plaats, zullen we binnenkort brokerage-activiteiten lanceren in het Verenigd Koninkrijk’’, zo schrijft het in de resultaten van de maanden juli t/m september. ‘’Als een andere stap in de wereldwijde expansie, zijn we ook van plan om cryptohandel te lanceren in de EU na onze lancering in het Verenigd Koninkrijk’’, voegde het bedrijf eraan toe.

In 2013 werd Robinhood gelanceerd als een traditioneel handelsplatform, en begin 2018 voegde het de handel in digitale activa toe aan zijn diverse diensten. Robinhood ondersteunt op het moment 15 verschillende cryptomunten. Hieronder vallen onder andere bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE).

In juni van dit jaar verwijderde Robinhood cardano (ADA), solana (SOL) en polygon (MATIC) van het crypto-platform vanwege de aantijgingen van de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) in de aanklachten tegen cryptobeurzen Binance en Coinbase. De toezichthouder bestempelde deze, en nog veel meer, altcoins als effecten, ofwel securities.

De CEO van de in Californië gevestigde broker zei dinsdag tijdens de earnings call tevens dat het bedrijf zich op het ogenblik richt op het verbeteren van de gebruikerservaring voor cryptobeleggers:

‘’We zullen blijven innoveren en het aanbod in deze ruimte blijven verbeteren. Ik denk dat er veel veelbelovende tekenen zijn en veel mensen die tijd besteden aan het opbouwen van de industrie. We zullen op dit gebied toonaangevend blijven.’’

Advertisement

Crypto omzet Robinhood daalt

De crypto-gerelateerde omzet van Robinhood viel in het afgelopen kwartaal een stuk lager uit dan een jaar eerder. Om precies te zijn sleepte het dit keer met 23 miljoen dollar maar liefst 55 procent minder binnen dan vorig jaar in het derde kwartaal.

Het bedrijf rapporteerde een jaar-op-jaar groei van 29 procent in de totale netto-inkomsten, waardoor deze uitkwamen op 467 miljoen dollar. De verwachtingen van analisten lagen echter hoger en dus kreeg de aandelenkoers een tik te verwerken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie