Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

PayPal zet grote stap: crypto nu beschikbaar voor VS-bedrijven

Betalingsgigant reageert op groeiende vraag naar bitcoin-diensten

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto oplichters grijpen hun kans na Lancering PayPal stablecoin

Foto: mrmohock / Shutterstock.com

PayPal heeft bekendgemaakt dat de betalingsdienst nu de mogelijkheden zal toevoegen om cryptocurrency te kopen, verkopen, vasthouden en overdragen. Dit wordt beschikbaar voor alle Amerikaanse zakelijke klanten.

Cryptoreus Kraken komt naar Nederland met overname Bitcoin Meester
Cryptoreus Kraken komt naar Nederland met overname Bitcoin Meester

PayPal breidt cryptomogelijkheden uit naar zakelijke klanten

Op 25 september werd bekendgemaakt dat PayPal de mogelijkheden vergroot om in crypto te handelen. Deze mogelijkheden zijn echter vooralsnog alleen beschikbaar voor Amerikaanse zakelijke klanten, met uitzondering van bedrijven in de staat New York, vanwege de strenge regelgeving daar. Hiermee wil PayPal hun positie in de wereld van crypto en digitale activa versterken.

Dit is een belangrijke stap voor PayPal, dat in 2020 voor het eerst consumenten de mogelijkheid gaf om via hun PayPal- en Venmo-accounts crypto te kopen en te bewaren. Volgens José Fernandez da Ponte, senior vice president van blockchain, cryptocurrency en digitale valuta’s bij PayPal, was er toenemende vraag vanuit bedrijven naar dezelfde mogelijkheden. “Zakelijke klanten hebben steeds vaker de wens geuit voor dezelfde cryptomogelijkheden als consumenten. We zijn verheugd om aan deze vraag te voldoen door deze nieuwe dienst aan te bieden,” aldus da Ponte.

Een van de voordelen voor bedrijven is de mogelijkheid om digitale activa over te dragen naar externe wallets voor extra veiligheid. Dit biedt bedrijven niet alleen toegang tot crypto, maar stelt hen ook in staat hun tegoeden beter te beheren.

Advertentie

PayPal’s toetreding tot de stablecoin markt

In augustus 2023 lanceerde PayPal zijn eigen stablecoin, de PayPal USD (PYUSD), die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar en wordt uitgegeven door Paxos. PYUSD is volledig gedekt door dollarreserves en korte termijn kasmiddelen en kan tegen een 1:1 ratio worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars.

Om de adoptie van PYUSD te bevorderen, werd het stablecoin later ook beschikbaar gemaakt op het Solana (SOL) netwerk, dat bekend staat om zijn lage transactiekosten. Dit maakt PYUSD ideaal voor kleinere betalingen, waar de transactiekosten op netwerken zoals Ethereum (ETH) vaak te hoog zijn.

Hoewel PYUSD blijft groeien, met een huidige marktkapitalisatie van $1 miljard, blijft het achter bij grotere stablecoins zoals Tether (USDT) met $118 miljard en Circle’s USDC met $35 miljard. Toch biedt PayPal met zijn stablecoin een laagdrempelige manier voor consumenten en bedrijven om digitale valuta’s te gebruiken, vooral in combinatie met de lage kosten en snelle transacties van Solana.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitvavo luistert naar gebruikers: Nederlanders kunnen nu crypto-hamsteren
Bitvavo luistert naar gebruikers: Nederlanders kunnen nu crypto-hamsteren
Duitse overheid brengt plots bitcoins in beweging, speculatie stijgt
Doorbraak in Duitsland: Enorme bank biedt klanten Bitcoin en Ethereum
Nederlandse beurs voegt nieuwe munt toe om crypto mee te kopen
Nederlandse beurs voegt nieuwe munt toe om crypto mee te kopen
Advertentie