Ivo Melchers Ivo Melchers
27/06/2024 21:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2024 21:58

Nederlandse traders verrast door mogelijkheden van decentrale exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs maakt crypto toegankelijker voor Nederlanders: klik en trade

Foto: lupmotion/Shutterstock

Decentraliteit vormt de ruggengraat van de crypto-industrie en opent de deuren tot tal van innovatieve financiële producten en diensten. Decentrale exchanges vervullen een sleutelrol in de DeFi-wereld en bieden tal van voordelen bij het handelen in crypto. Hoewel veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan gecentraliseerde cryptobeurzen, trekt het innovatieve dYdX steeds meer crypto-fanaten over de streep.

Geavanceerd handelen in bitcoin en ethereum

Met een groeiende behoefte aan autonomie, veiligheid en transparantie in de handel van crypto zijn decentrale exchanges (DEX’s) de laatste jaren sterk in opkomst. In tegenstelling tot gecentraliseerde exchanges (CEX’s), waar een centrale partij de controle heeft over de fondsen en transacties van gebruikers, werken DEXs zonder tussenpersonen.

Een van de prominente spelers in de wereld van decentrale handelsbeurzen is dYdX. opgericht in 2017 heeft dYdX snel een reputatie opgebouwd als een van de meest innovatieve en geavanceerde DEX-platforms.

Terwijl gebruikers kunnen genieten van alle voordelen die een DEX te bieden heeft – controle over crypto-activa, geen identiteitsverificaties, hoge mate van transparantie, lagere transactiekosten, geen censuur – biedt dYdX een reeks complexe handelsopties aan die je gewend bent van de gecentraliseerde tegenhangers.

dYdX biedt de handel in perpetuele contracten aan voor een totaal van maar liefst 800 verschillende cryptomunten, waaronder natuurlijk bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Perpetuele contracten zijn een specifieke vorm van futures contracten zonder vaste vervaldatum, waardoor handelaren posities onbeperkt kunnen aanhouden.

Uniek aan dYdX is dat het handel met hefboomwerking (leverage) mogelijk maakt. Gebruikers kunnen posities openen die tot wel 20x groter zijn dan hun eigenlijke kapitaal, om zo potentieel meer rendement binnen te slepen.

Decentrale oplossing voor Nederlandse crypto traders

dYdX groeit al jaren als kool en verovert steeds meer marktaandeel vanwege de combinatie van geavanceerde handelsfuncties en de voordelen van decentralisatie. Met de toegankelijke en gebruiksvriendelijke interface trekken naast ervaren handelaren ook beginners in grote getalen naar de innovatieve beurs.

In 2021 introduceerde het platform tevens zijn eigen DYDX-token (ethDYDX) om de onderliggende decentraliteit nóg verder omhoog te schroeven. Tokenhouders kunnen stemmen over belangrijke beslissingen die de ontwikkeling en het beheer van het platform beïnvloeden, waardoor de gemeenschap nauw betrokken blijft bij de toekomst van dYdX.

In 2023, the dYdX community voted to launch its own blockchain, ‘dYdX Chain,’ om zijn kernwaarde van decentralisatie volledig te realiseren, terwijl het tegelijkertijd hoge transactiesnelheden en gebruiksvriendelijkheid biedt​. Accompanying this was the launch of the dYdX Chain DYDX token, which provides utility in the form of staking and voting rights. 100% of the fees generated by the protocol flow to stakers!

Alles bij elkaar genomen biedt dYdX handelaren de ideale thuisbasis om gebruik te maken van geavanceerde handelsopties op een volledig gedecentraliseerd platform. Momenteel is het de op één na grootste decentrale crypto exchange ter wereld met een dagelijks handelsvolume van meer dan $1,1 miljard.

Neem net als duizenden andere Nederlanders een kijkje op het populaire dYdX en handel tegen de laagste tarieven met de vele mogelijkheden die de decentrale exchange te bieden heeft.

Ga naar dYdX

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie