Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte

EllipX belooft transparantie en korting voor oude Mt. Gox-klanten

Bitcoin-BTC Bitcoin Cash-BCH
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt

Foto: Website van Mt. Gox.

De voormalig eigenaar van de crypto exchange Mt. Gox is na een afwezigheid van tien jaar terug met een nieuw handelsplatform. Maar ditmaal zal de structuur anders zijn en is er meer transparantie dan voorheen.

Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm
Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm

Nieuwe crypto-exchange van voormalig Mt. Gox eigenaar

Zo’n tien jaar geleden kreeg de grootste crypto exchange van dat moment, Mt. Gox, te maken met een grootschalige hack. In korte tijd verdwenen er 850.000 bitcoins (BTC) van het platform. Als gevolg hiervan viel het platform om en heeft het er jaren over gedaan om de bezittingen van klanten weer terug te kunnen betalen. Eerder dit jaar zijn de eerste terugbetalingen gestart.

De eigenaar van het voormalige crypto platform, Mark Karpeles, heeft echter niet stilgezeten in de afgelopen tijd. Zo wil hij deze maand nog een nieuwe crypto exchange lanceren onder de naam EllipX. Een van de grootste speerpunten van het platform is om te voldoen aan de Europese Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCa) en zo transparant mogelijk te zijn. De exchange heeft zich gevestigd in Polen en richt zich eerst op de Europese markt.

Advertentie

Oude klanten krijgen korting

Karpeles laat in een interview met de crypto nieuwssite Cointelegraph weten dat de beveiliging en technologie rondom bitcoin tegenwoordig voldoende is om deze op een veilige manier op te kunnen slaan. Natuurlijk is het belangrijk om het vertrouwen van voormalige klanten terug te winnen. Daarom geeft het nieuwe platform een korting op de handelskosten van minimaal 50%. 

De korting zal automatisch worden verwerkt door gebruik te maken van zogenaamde non-fungible tokens (NFT’s), die enkele jaren geleden al zijn uitgereikt aan voormalige klanten van Mt. Gox. Toch hebben nog lang niet alle slachtoffers hun tokens geclaimd. Op dit moment zouden er slechts enkele honderden oud-klanten hun tokens opgeëist hebben, terwijl er zo’n één miljoen slachtoffers waren.

Met de korting probeert Karpeles oude klanten weer terug te halen. In de donkere periode, waarin Mt. Gox om viel, heeft hij naar eigen zeggen zelfs doodsbedreigingen ontvangen. In de jaren erna is dit volgens hem gelukkig steeds verder afgenomen, waardoor hij nu ook weer kan verschijnen op crypto conferenties.

Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm
Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm

Grote crypto-verkoop bleef uit na terugbetalingen

Een decennium na de val van Mt. Gox konden de eerste terugbetalingen in juli dit jaar eindelijk beginnen. Deze betalingen verlopen via andere crypto exchanges, die vooraf zijn aangewezen. De terugbetalingen zelf worden niet in Amerikaanse dollars uitgevoerd, maar in bitcoin en bitcoin cash (BCH).

Voordat de terugbetalingen begonnen, waren veel experts bang voor een grote verkoop van de op de markt komende coins. Echter besloten veel slachtoffers de ontvangen cryptocurrencies vast te houden, waardoor deze angst langzaam aan verdween en de koers hier minimaal hinder van ondervond.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie