Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Miljarden stromen crypto in, Ethereum beleeft beste week sinds maart

Ethereum-ETH
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
hedgefund-investeert-miljarden in bitcoin ETF's

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Veel Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn al sinds vóór de goedkeuring van de spot-ETF’s in januari erg populair, alhoewel de afgelopen paar weken dat een klein beetje tegenviel. Vorige week is er verandering gekomen aan de dip, want de fondsen zijn met iets meer dan 2 miljard dollar gegroeid.

Cryptobeurs hacker stuurt miljoenen aan ethereum naar Tornado Cash
Cryptobeurs hacker stuurt miljoenen aan ethereum naar Tornado Cash

Crypto ETF’s groeien weer hard door

Twee weken geleden groeiden de fondsen met een schamele 185 miljoen dollar. Dat was een stuk minder dan de paar weken ervoor, maar toch was de maand mei in zijn geheel goed voor 2 miljard Amerikaanse dollar. Vorige week was de overtreffende trap daarvan, schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Dezelfde beursfondsen zijn netto namelijk met 2 miljard dollar gegroeid – genoeg om vorige maand te evenaren.

Zoals eigenlijk altijd waren de beursfondsen voor bitcoin (BTC) weer met ruime afstand het populairst. Die groeiden met maar liefst 1.973 miljoen dollar. Ook geen uitzondering is dat de crypto-ETF’s van BlackRock (via dochterbedrijf iShares) en Fidelity weer het populairst waren. Die namelijk respectievelijk 948 miljoen dollar en 680 miljoen dollar voor hun rekening.

De kapitaalinstromen van sinds begin dit jaar zijn dankzij vorige week op bijna 17 miljard dollar uitgekomen. Sinds afgelopen donderdag groeien specifiek de nieuwe spot-ETF’s al 18 dagen achter elkaar, genoeg voor een nieuw record. Ook waren handelaren niet bereid om hun short-posities te vergroten; short-fondsen krompen met 5,3 miljoen dollar.

Advertisement

Ethereum best presterende altcoin

Voor de meeste altcoins is het plaatje wat saaier, de groei van die fondsen groeiden was eigenlijk te verwaarlozen. De beursproducten voor meerdere activa krompen zelfs met 5,5 miljoen dollar. Opvallender is dat ethereum (ETH) afgelopen week weer in trek was. Die fondsen groeiden met 68,9 miljoen dollar, waardoor de jaarlijkse groei op 81 miljoen dollar staat. Voor ethereum was het zelfs de beste week sinds afgelopen maart.

Een paar weken geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht verschillende spot-ETF’s voor ethereum goed. Ze zijn nog niet op de markt geïntroduceerd, maar het optimisme hierdoor was met name vorige week groot. Volgens één van de toekomstige uitgevers van deze spot-ETF’s kan de koers mede door de komst van deze fondsen stijgen met 500%.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie