Foto: Shutterstock/Diego Thomazini
Metamask, de meest gebruikte crypto wallet voor het Ethereum (ETH) netwerk, heeft een nieuwe feature gelanceerd waarmee gebruikers in staat worden gesteld om crypto te kopen direct vanuit hun wallet.
Crypto kopen vanuit Metamask wallet
Middels de nieuwe feature kunnen gebruikers lokale betalingsmethoden gebruiken om ongeveer negentig cryptocurrencies, verspreid over acht netwerken, te kopen direct vanuit hun MetaMask wallet. De nieuwe feature is onderdeel van de Portfolio Dapp, maar het is tevens toegankelijk via de wallet zelf. Gebruikers moeten hiervoor simpelweg de ‘koop’ knop selecteren in de wallet.
De ondersteunde netwerken zijn: Ethereum, Polygon, Optimism, Arbitrum, BNB Chain, Avalanche, Fantom en Celo.
MetMask heeft aangegeven dat de nieuwe service live is en wordt ondersteund in 189 landen. Er is echter een limiet aan het bedrag dat gebruikers via de service kunnen kopen op basis van de wetgeving in hun regio. De functie is ook live in de browser-app.
MetaMask is naar eigen zeggen druk bezig geweest met het onboarden van nieuwe partners en lokale betaalmethoden om de fiat-naar-crypto aankopen veel gemakkelijker te maken.
De huidige fiat-betaalmethoden omvatten voorlopig debet- en creditcards, bankoverschrijvingen, PayPal en Instant ACH, met binnenkort meer opties.
MetaMask wallet
Met een wallet als MetaMask kun je verschillende applicaties op de blockchain gebruiken, zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van non-fungible tokens (NFT’s), maar het dient ook als brug naar de wereld van decentralized finance (DeFi). Hiervoor zul je de wallet moeten verbinden met de desbetreffende applicatie.
MetaMask is een zogeheten non-custodial software wallet. In tegenstelling tot een hardware wallet worden de private keys bij een software wallet online bewaart. Dit maakt het kwetsbwaar voor beveiligingslekken en hackers. Met non-custodial wordt bedoeld dat de gebruiker de private keys in eigen handen heeft. Wanneer je ervoor kiest om jouw crypto bij een crypto exchange te bewaren, dan zijn zij degene die de controle hebben over jouw munten.