Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Man die per ongeluk $6,8 miljoen van cryptobeurs kreeg aangeklaagd

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Topmannen grote crypto exchange krijgen fikse celstraf opgelegd

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

In een opmerkelijke rechtszaak in Australië heeft de openbaar aanklager gepleit voor een gevangenisstraf voor een Crypto.com-gebruiker die per ongeluk bijna 7 miljoen dollar ontving door een interne fout. De kwestie draait om Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh, die in mei 2021 10,47 miljoen Australische dollars (ongeveer 6,86 miljoen dollar) ontvingen in plaats van een geplande terugbetaling van slechts 100 AUD. Dit bedrag werd pas zeven maanden later ontdekt tijdens een interne audit van de crypto-exchange.

Crypto scammers actief: gebruik AI neemt snel toe
Crypto scammers actief: gebruik AI neemt snel toe

Crypto.com maakt grote fout

Het incident vond plaats toen een medewerker van Crypto.com per ongeluk een accountnummer invoerde in het betaalgedeelte van een Excel-spreadsheet. Tegen de tijd dat de fout werd ontdekt, hadden Singh en zijn partner Manivel al aanzienlijke uitgaven gedaan, waaronder de aankoop van meerdere huizen en het schenken van 1 miljoen AUD aan een vriend. Singh beweerde dat hij dacht dat hij een online loterij had gewonnen, wat hij in de rechtszaal verklaarde.

De openbare aanklager argumenteerde echter tijdens de recente rechtszitting dat de omvang van het bedrag het buiten de categorie van een ‘gelegenheidsmisdaad’ plaatste. “Het mag dan misschien niet zo zijn dat u hem voor zeer lange tijd naar de gevangenis stuurt, maar gezien de ernst van de misdaad is een gevangenisstraf noodzakelijk,” stelde Thomson.

Advertentie

Advocaat verdedigt onwetendheid in de crypto-rechtszaak

Aan de andere kant voerde Singh’s advocaat aan dat zijn cliënt de ernst van de situatie niet volledig begreep, iets wat voor iedereen een uitdaging zou zijn geweest. Kozlowski benadrukte ook dat de fondsen afkomstig waren van een multinational die zelf pas maanden later ontdekte dat het geld verdwenen was.

“Niemand weet hoe ze zouden reageren als ze met dezelfde situatie werden geconfronteerd,” voegde de advocaat toe. Desondanks hebben de aanklagers hun zorgen geuit over het vluchtgevaar van Singh, aangezien slechts $4,9 miljoen is teruggevorderd en een deel daarvan al naar het buitenland is gestuurd.

Singh staat gepland om in september veroordeeld te worden. Zijn partner, Manivel, kreeg in september 2023 al een gevangenisstraf van ongeveer zeven maanden en een taakstraf van 18 maanden nadat ze schuldig had gepleit aan het roekeloos omgaan met de opbrengsten van de ‘fout’.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie