Redactie Redactie
2 min. leestijd

ICONOMI neemt Nederlandse crypto-aanbieder Triaconta over

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

ICONOMI, een toonaangevend Brits cryptohandelsplatform, heeft het Nederlandse Triaconta overgenomen. Deze strategische stap versterkt ICONOMI’s positie in Nederland en Europa en markeert hen als één van de weinige brokers die aan strenge eisen voldoen in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland. Met deze stap treedt ICONOMI feitelijk de Nederlandse markt binnen en kunnen Nederlandse cryptobeleggers en handelaren nu ook van ICONOMI gebruik maken.

ICONOMI versterkt positie in Nederland

“Wij zijn enthousiast dat het Triaconta-team kan groeien en zich verder ontwikkelen onder ICONOMI’s vleugels,” zegt Don Molenaar, medeoprichter van Triaconta. “ICONOMI is ambitieus en innovatief, en deze overname is een stap in de goede richting.”

ICONOMI biedt Nederlandse gebruikers de mogelijkheid om in cryptocurrencies te beleggen door strategieën te kopiëren, cryptocurrencies te kopen en verkopen of eigen strategieën te creëren. Het platform verbindt ervaren gebruikers en nieuwkomers via een sterk community forum en biedt diverse betaalopties, inclusief Euro en iDeal.

Aanvankelijk gericht op particulieren die hun beleggingsportefeuilles wilden diversifiëren naar cryptocurrencies, verschuift ICONOMI nu de focus naar institutionele beleggers. De overname van Triaconta, dat officieel staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), is een logische stap in hun Europese expansie.

CEO Peter Curk benadrukt dat de cryptomarkt steeds volwassener wordt, wat leidt tot meer regulering en deelname van institutionele beleggers. ICONOMI anticipeert op deze groei met hun B2B platform voor makelaars, fondsbeheerders en financiële adviseurs. Het platform biedt beveiligde activaopslag met geavanceerde veiligheidsmaatregelen en whitelabel mogelijkheden.

Curk stelt verder: “We zien dat banken en traditionele financiële instellingen steeds vaker fintech-oplossingen integreren voor het beheer van cryptocurrency-activa. ICONOMI biedt deze oplossingen al en blijft zich richten op op maat gemaakte diensten voor B2B-partners.”

De volgende mijlpaal voor ICONOMI is het verkrijgen van een licentie volgens de Europese MiCA-richtlijn, die een uniform regelgevend kader in de EU-markten zal instellen. “Ons Nederlandse team ziet volop groeikansen in de Europese markt,” aldus Christiaan Jimmink, Country Lead bij ICONOMI Nederland. “De expertise en ervaring van het Triaconta-team zullen hierbij van onschatbare waarde zijn.”

Over ICONOMI

ICONOMI, dat is opgericht in 2017, had in 2019 al meer dan 40.000 gebruikers. Een belangrijke mijlpaal volgde in 2021 met registratie bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Het platform voldoet aan de hoge standaarden en strenge auditprocedures van de toezichthouder.

Ga naar ICONOMI

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie