Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
3 min. leestijd

Hoe Bitvavo in vier jaar uitgroeide tot dé crypto ‘supermarkt’ van Nederland

Bitvavo heeft het grootste crypto-aanbod van Nederland verkregen.

Nosana-NOS Catizen-CATI
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Bitvavo is al jaren de grootste crypto-exchange van Nederland. Door de jaren heen bleven ze maar uitbreiden met het aanbod aan cryptocurrencies. Zo zijn er tijdens de jaren van de grote memecoin rage enorm veel memecoins toegevoegd en is de exchange door de jaren heen alleen maar verder gegroeid. Hier lees je hoe Bitvavo in vier jaar uitgegroeid is tot dé crypto ‘supermarkt’ van Nederland.

Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm
Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm

Het groeiende aanbod van Bitvavo

Bitvavo heeft door de jaren heen verschillend aanbod aan tokens gehad. Een consistente factor in dit verhaal is Bitcoin, die niet van de eerste plek af te stoten is. Het verdere aanbod is erg verschillend, waarbij we in vier jaar verschillende tokens zagen komen en gaan.

Bitvavo begon in 2020 met een totaal van 50 tokens, waarbij bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) de hoogste handelsvolumes zagen met respectievelijk $1,6 miljoen en $0,8 miljoen. Tegenwoordig zijn er enorm veel tokens, waarbij Bitvavo zelf aangeeft een aanbod van meer dan 300 tokens te hebben.

Eén van de noemenswaardige veranderingen is het weergeven van de logo’s van alle tokens in plaats van alleen de top 10. Daarnaast is de tweede plek, wat betreft handelsvolume, van ethereum overgenomen door Sui (SUI) en zijn de handelsvolumes in het algemeen gestegen.

In 2020 was het totale handelsvolume bij Bitvavo net geen $6 miljoen. Inmiddels is dit op het moment van schrijven enorm gestegen naar bijna $155 miljoen, wat een stijging van 2583% is in vier jaar. Het handelsvolume in bitcoin is gestegen naar $29,4 miljoen. Sui heeft de tweede plek van ethereum overgenomen met een handelsvolume van $11,6 miljoen, waarbij ethereum een handelsvolume van $10,7 miljoen heeft.

Bitvavo en de opmars van memecoins

Bitvavo heeft ook een enorm aanbod aan memecoins. In 2021, toen de memecoin rage was begonnen met dogecoin (DOG), was Bitvavo één van de eersten die de token toevoegde aan haar aanbod. Door de jaren heen zijn er enorme hoeveelheden memecoins bijgekomen, die nu voor een groot deel ook te verhandelen zijn op Bitvavo.

Advertentie

Bitvavo: De eerste crypto-exchange in Nederland

Bitvavo is de eerste crypto-exchange van Nederland. In 2018 werd het platform opgericht door drie vrienden die samen naar de universiteit gingen. Het doel van het platform was oorspronkelijk het overbruggen van de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta.

Ondanks dat het bedrijf in 2018 is opgericht, duurde het tot 8 maart 2019 voordat het platform gelanceerd kon worden. Het unieke van Bitvavo was direct de Nederlandse basis: het platform was opgezet door Nederlanders voor Nederlanders. In het begin hadden ze al een aanbod van 50 tokens, waardoor het voor veel Nederlanders een makkelijke keuze was.

Twee crypto-oplichters gearresteerd, maakten kwart miljard buit
Twee crypto-oplichters gearresteerd, maakten kwart miljard buit

Bitvavo als ‘crypto supermarkt’

Eerder in dit artikel hebben we Bitvavo dé crypto ‘supermarkt’ van Nederland genoemd en dit is niet voor niets. Alleen in 2024 hebben ze al enorme hoeveelheden crypto toegevoegd die verhandeld kunnen worden op het platform.

Eerder deze maand lieten we in een cryptonieuws artikel weten hoe Bitvavo catizen (CATI), het populaire op TON gebaseerde token van het gelijknamige spel, aan ging bieden. Hierbij waren ze net zo snel als de grootste exchange ter wereld, Binance.

Die maand ervoor, in augustus, voegde Bitvavo nosana (NOS) toe, een token die mee heeft kunnen surfen op het succes van solana (SOL) en AI. Door één van de snelste te zijn om nieuwe tokens toe te voegen, heeft Bitvavo zich in Nederland gevestigd als één van de beste keuzes om crypto te verhandelen.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je je nu via deze link aanmeldt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
justin sun wil bitcoins redden van duitse overheid
Duitsland sluit 47 cryptobeurzen vanwege illegale activiteiten
Advertentie