Simon Bosch Simon Bosch
08/06/2024 06:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2024 13:09

Handelaren wedden $7 miljard tégen Bitcoin-gigant MicroStrategy

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Handelaren wedden $7 miljard tégen Bitcoin-gigant MicroStrategy

Foto: viewimage/Shutterstock

Er zijn maar weinig bedrijven die meer bitcoin (BTC) bezitten dan MicroStrategy (beurssymbool: MSTR). Het kondigt ook regelmatig aan om meer te investeren in bitcoin, wat een belangrijke reden is waarom het softwarebedrijf zo’n bekende naam is in de financiële wereld. Toch is niet iedereen even optimistisch, er staat namelijk een enorm bedrag aan shortposities open voor dit aandeel.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Enorme shortposities op MicroStrategy

Financieel onderzoeksbureau Fintel heeft een lijst met de meest geshorte financiële producten. Als je short gaat, dan maak je winst als de koers daalt. Fintel toont van alle financiële posities de grootste individuele posities. Elke plaats in de lijst is dus van één financieel instituut of handelaar. Veel van die posities zijn dan ook voor ETF’s van indexen, zoals die van de S&P 500.

Maar op plaats 27 staat een shortpositie op MicroStrategy vermeld. De nettowaarde staat op maar liefst 2,4 miljard dollar. Op plaats 47 staat nóg zo’n positie op MicroStrategy, met op het moment van schrijven een nettowaarde van ruim 1,5 miljard dollar. Op plek 77 en plek 84 volgen twee posities van 800 miljoen dollar. In totaal zijn de achttien grootste posities zo’n 7 miljard dollar waard.

Dat komt niet in de buurt bij de openstaande shortposities op bijvoorbeeld de grootste indexfondsen of bij de grootste technologiebedrijven, maar MicroStrategy is niet zo’n gigantisch bedrijf. Volgens Yahoo Finance heeft het moment van schrijven een marktwaarde van iets meer dan 29 miljard dollar. Ter vergelijking; Microsoft, momenteel het grootste bedrijf ter wereld, is 3,1 biljoen dollar waard. Bitcoin heeft ondertussen een marktwaarde van 1,4 biljoen dollar.

Advertentie

MicroStrategy bezit veel bitcoin

Dat MicroStrategy zo hoog in de lijst staat, is dus op zijn zachtst gezegd opvallend. Het bedrijf wordt gezien als een soort proxy voor de koers van bitcoin. Het heeft volgens BitcoinTreasuries op dit moment 214.400 BTC op de balans staan. Dat is meer dan welk beursgenoteerd bedrijf dan ook – in ieder geval wel als je de holdings van de verschillende investeringsfondsen en crypto exchanges niet meerekent.

Toch is MicroStrategy zelfs na de introductie van de razend populaire spot-ETF’s voor bitcoin nog steeds één van de grootste investeerders. Dat komt met name doordat het regelmatig grote bedragen investeert.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie