Foto: Tada Images/Shutterstock
Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, mag zich vanaf vandaag bij een select lijstje van cryptobeurzen voegen die een eigen non-custodial Web3 wallet aanbieden. Miljoenen crypto-gebruikers wereldwijd kunnen nu Web3 ontdekken via de applicatie van Binance ‘’zonder het risico te lopen seed phrases te verliezen of te worstelen met ingewikkelde onboarding processen’’.
Binance crypto wallet
Eerder vandaag werd de lancering van de nieuwe wallet gedeeld met het publiek tijdens de Binance Blockchain Week conferentie in Istanbul.
Tijdens de Binance Blockchain Week-conferentie in Istanbul werd vandaag aan het publiek de lancering van de nieuwe wallet bekendgemaakt. Binance heeft tevens alle details opgesomd in een nieuw blogbericht.
Binance gaat nu onder andere Coinbase en OKX achterna als beurs dat gebruikers in staat stelt zelf hun cryptomunten in beheer te nemen en te interacteren met decentralized finance (DeFi).
De wallet van Binance is te vinden binnen de eigen applicatie van de beurs, die voornamelijk wordt gebruikt voor de handel in cryptocurrencies. Met simpelweg één klik kun je als Binance-gebruiker de wereld van Web3 betreden.
Binance streeft ernaar om klanten de mogelijkheid te bieden om duizenden tokens uit te wisselen over meer dan 30 verschillende blockchains, DeFi-toepassingen te ontdekken, geld over te maken tussen de beurs en de wallet, en rendement te behalen op digitale activa.
ChangPeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, onthulde tijdens de conferentie het belang van Web3 wallets:
‘’Web3 wallets vertegenwoordigen meer dan alleen het opslaan van digitale activa; ze zijn een integraal onderdeel van het Web3 raamwerk en geven individuen de mogelijkheid tot zelfsoevereine financiën.’’
Veilig bitcoin bewaren
Binance legt in haar blog uit dat de wallet ‘’robuuste’’ beveiliging biedt dankzij het gebruik van ‘multi-party computation’ (MPC) technologie. Deze beveiligingstechniek creëert drie afzonderlijk opgeslagen ‘key-shares’ in plaats van één enkele seed phrase, ofwel herstelzin.
De eerste key-share wordt beschermd door Binance zelf. De tweede wordt bewaard op het apparaat van de gebruiker. De laatste wordt versleuteld via een door de gebruiker opgegeven herstelwachtwoord en opgeslagen op een cloudopslag van de gebruiker (iCloud of Google Drive).
Het verschil met andere Web3 wallets is dat er bij Binance geen sprake is van een single point of failure. Normaliter zou het verliezen van je herstelzin de doodsteek kunnen betekenen, maar bij Binance is dit niet het geval. Om toegang te krijgen tot de wallet van Binance heb je minimaal twee sleuteldelen nodig. Als één sleuteldeel verloren gaat of wordt gekraakt, garanderen de andere twee dus nog altijd toegang tot de fondsen.