Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Grootste bank van Singapore lanceert eigen crypto exchange met bitcoin (BTC) en meer

Grootste bank van Singapore lanceert eigen crypto exchange met bitcoin (BTC) en meer

DBS, de grootste bank van Singapore, gaat een eigen cryptocurrency exchange lanceren. Dat maakte de bank op donderdag bekend in een aankondiging.
Het gerucht deed in oktober al de ronde nadat iemand een webpagina op de website van de bank ontdekte. Op de pagina werd de “Digital Exchange” van de bank geïntroduceerd. Het bleek echter niet de bedoeling dat deze pagina al online stond en werd dan ook snel weer verwijderd.
Nu kondigt de bank dus officieel aan de crypto-wereld te betreden met een eigen handelsplatform. In de aankondiging valt te lezen:

“Het exponentiële tempo van de digitalisering van activa biedt enorme kansen om de kapitaalmarkten opnieuw vorm te geven. Om Singapore nog competitiever te maken als een wereldwijd financieel centrum, moeten we ons voorbereiden op de algemene acceptatie van digitale activa en valutahandel,”

Aldus de CEO van DBS, Piyush Gupta. Het handelsplatform is niet voor iedereen toegankelijk. Alleen geaccrediteerde en institutionele investeerders kunnen er crypto kopen.
DBS ondersteunt vier crypto’s: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en ripple (XRP). De cryptocurrencies zullen in handelsparen te verhandelen zijn tegen fiatvaluta als de Singaporese dollar en de Amerikaanse dollar.
De bank staat overigens niet alleen in zijn avontuur. De Singapore Stock Exchange (SGX) krijgt namelijk een aandeel van 10%. De samenwerking moet uiteindelijk tot meer liquiditeit leiden en de algemene digitale activa-markt in Singapore versterken.
Crypto lijkt met dit soort ontwikkelingen steeds meer mainstream te gaan. Eerder was op Crypto Insiders te lezen dat ook ING kijkt naar het lanceren van een opslagdienst voor crypto.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie