Foto: salarko/Shutterstock
Jesse Powell is mede-oprichter en CEO van de internationale crypto-beurs Kraken, maar niet lang meer. Volgens Kraken zelf heeft Powell namelijk zijn functie neergelegd om zich te richten op andere zaken. Powell blijft aan als voorzitter van het bestuur.
Reden voor vertrek crypto exchange
Jesse Powell zelf geeft aan dat de functie van CEO met het groeien van het bedrijf steeds zwaarder voor hem werd. Vooral het managen van allerlei zaken die hem niet interesseren begon hem steeds meer tegen te staan. De rol van CEO werd, naar de woorden van Powell, “steeds minder leuk”.
Ondanks het neerleggen van zijn functie als CEO blijft Powell actief binnen het bedrijf dat hij in de begindagen van crypto heeft opgericht. “Ik kijk ernaar uit om meer van mijn tijd te steken in de producten van het bedrijf, het verbeteren van de gebruikerservaring en op te treden als ‘advocaat’ voor de industrie”, zo sprak Powell verder.
Kraken is momenteel de op acht na grootste beurs van de industrie, met een handelsvolume van bijna 650 miljoen dollar over de afgelopen 24 uur. De huidige COO Dave Ripley moet de functie van mede-oprichter Jesse Powell overnemen. Zodra de nieuwe COO is gevonden, gaat Ripley aan de slag als CEO.
Kraken richting beursgang?
Er gaan al lange tijd geruchten dat Kraken de stap naar de beurs wil maken. Daar lijkt het op dit moment, nu de crypto-winter in volle gang is, overigens ook geen goed moment voor. Toch wakkert het vertrek van Jesse Powell als CEO de geruchten weer aan. Powell heeft zich de afgelopen jaren namelijk niet bewezen als een CEO die past bij een beursgenoteerde onderneming.
Afgelopen maand nog sprak Powell zich uit tegen de beslissing om gebruikers van Tornado Cash op een sanctielijst te zetten. Volgens Powell heeft iedereen het recht op “financiële privacy” en zei hij verder dat hij gelooft dat deze beslissing geen stand houd in de rechtszaal.
Overigens is dit niet de eerste keer dat Powell op die manier in het nieuws komt. Het zijn uitspraken die te prijzen zijn, want hij kiest hierbij niet voor de makkelijke weg en blijft dicht bij zichzelf. Voor een beursgenoteerde onderneming kan het echter funest zijn om tegen de overheid in te handelen. Daar kunnen de aandelen immers een behoorlijke tik van krijgen.