Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

FTX helpt Oekraïne nu met ophalen van bitcoin en crypto donaties

Foto: rospoint/Shutterstock

De Russische inval van Oekraïne en de oorlog die volgde is een regelrechte ramp. Het Westen doet wat het kan om Oekraïne te ondersteunen door onder andere wapens en humanitaire hulp te leveren. Ook de crypto-community, waaronder crypto exchange FTX, draagt zijn steentje bij. Zo werkt laatstgenoemde nu samen met de Oekraïense overheid om bitcoin (BTC) en crypto donaties nog verder te stroomlijnen.

Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts
Cryptoreus Binance onder vuur voor bevriezen Palestijnse accounts

FTX helpt Oekraïne met bitcoin donaties

De enorme donaties zullen je vast niet ontgaan zijn. Het werd de afgelopen weken namelijk uitgebreid in het crypto nieuws belicht. Tientallen miljoenen, en volgens sommige schattingen zelfs 100 miljoen dollar aan donaties stroomden binnen bij de Oekraïense overheid. Inmiddels is dat geld ook daadwerkelijk voor dingen ingezet, waaronder om militaire middelen te kopen.

Waar crypto is, is innovatie. Terwijl de donaties binnenstroomden draagt de crypto-community ook zijn steentje bij om het donatieproces nog makkelijker te maken. Daarom sloegen het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie, staking-platform Everstake en de populaire exchange FTX de handen ineen. Zij helpen het land met de website Aid for Ukraine waar donateurs met enkele klikken op de knop een bijdrage kunnen leveren.

Dankzij de ondersteuning van FTX worden een groot aantal cryptocurrencies ondersteund, waaronder: bitcoin, ethereum (ETH), tether (USDT), dogecoin (DOGE), solana (SOL) en meer.  Dus, heb je nog wat stofvangende crypto in je wallet staan? Oekraïne kan het goed gebruiken!

FTX CEO: ‘Indrukwekkend om mee te kunnen helpen’

Inmiddels staat de teller alweer op $55 miljoen met als doel $200 miljoen op te halen. FTX functioneert als belangrijke schakel door de gedoneerde crypto direct om te zetten en het geld zo snel mogelijk bij de centrale bank van Oekraïne te storten. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, vindt het een speciaal project om aan mee te mogen werken:

“Ik ben ongelooflijk vereerd om samen te mogen werken met het Ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne, Everstake en anderen om cryptodonaties aan Oekraïne te ondersteunen.”

Het land probeert op allerlei manieren de oorlog onder de aandacht te brengen. Een daarvan is de lancering van een non-fungible token (NFT) collectie. De collectie moet een “museum van de oorlog” worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie