Foto: Shutterstock/Grey82
Bekende econoom en crypto-skepticus Nouriel Roubini heeft zich onlangs uitgelaten over Binance. Volgens Roubini zou de CEO van de crypto exchange, Changpeng Zhao (CZ), enorm corrupt zijn. Hij stelt daarom dat CZ eigenlijk een tikkende tijdbom is en dat het schandalig is dat Binance op veel plekken nog gewoon licenties krijgt.
Binance CEO krijgt er van langs
Roubini stelde dit op het podium tijdens de Abu Dhabi Finance Week. Niet lang geleden kreeg Binance een vergunning om actief te zijn binnen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), maar volgens Roubini is dit eigenlijk niet te verklaren.
😳 @Nouriel attacking @cz_binance on stage pic.twitter.com/gkZLPrwcX9
— Yagiz Sozmen (@yagizsozmen) November 16, 2022
“Helaas is dit ecosysteem totaal corrupt, en de les van de afgelopen weken is dat deze mensen hier weg moeten. Ik kan niet geloven dat CZ Binance een licentie heeft om in de VAE te opereren.”
Binance is reeds verbannen uit het Verenigd Koninkrijk en ook zou CZ onderzocht worden door het Amerikaanse Ministerie van Justitie voor het mogelijk witwassen van miljarden dollars. Al die zaken samen maken het voor Roubini verbazingwekkend dat de Binance CEO op veel plekken gewoon welkom is.
‘CZ moet worden verbannen uit de VAE’
Roubini stelt zelfs dat het eigenlijk een kwestie van tijd is voordat CZ en Binance zullen imploderen. Hij geeft zelfs aan dat dit mogelijk een stuk heftiger zal gaan worden dan de ondergang van FTX en Sam Bankman-Fried. Daarom zou de VAE CZ de deur moeten wijzen.
“De toezichthouder moet goed nadenken. Hij is een wandelende tijdbom. Hij moet het land uit worden geschopt en mag niet meer opereren. Het spijt me om te zeggen, hij wordt nog erger dan Sam Bankman-Fried.”
Later nam Roubini zijn woorden enigszins terug op Twitter. Hij gaf aan dat hij CZ helemaal niet aanviel, maar dat hij enkel van mening was dat de VAE Binance geen licentie zou moeten verstrekken.
Ondertussen staat Roubini al lang bekend om zijn extreem negatieve standpunten over de crypto-industrie, waarbij hij digitale activa aan de kaak stelt als Ponzifraude en kritiek levert op de opvattingen van de voorstanders van de industrie.