Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

De eerste crypto transactie tussen AI’s is nu werkelijkheid

AI’s hebben voor het eerst met gebruik van crypto gecommuniceerd.

USD Coin-USDC
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
De eerste crypto transactie tussen AI's is nu werkelijkheid

Foto: Robert Way/Shutterstock

De wereld van artificial intelligence (AI) groeit de laatste jaren steeds sneller. Taken uitbesteden aan deze kansrijke technologie lukt dan ook steeds beter. Toch kunnen sommige processen nog niet volledig worden overgedragen. Maar de directeur van de crypto exchange Coinbase, Brian Armstrong, heeft recentelijk zijn eerste crypto transactie volledig voor AI-bots zien worden uitgevoerd.

Cryptobeurs hacker stuurt miljoenen aan ethereum naar Tornado Cash
Cryptobeurs hacker stuurt miljoenen aan ethereum naar Tornado Cash

Eerste AI transactie voor Coinbase

Vanuit de crypto industrie zijn er al meerdere initiatieven geweest om transacties met digitale munten volledig door AI uit te laten voeren. Hiervoor zouden speciale platforms moeten worden ontwikkeld, die deze taken volledig uit handen kunnen nemen.

Via een post op het sociale mediaplatform X liet Armstrong op 30 augustus weten dat het team van ontwikkelaars achter Coinbase, deze week hun eerste AI naar AI transactie zagen plaatsvinden.

Advertisement

AI kan geen eigen bankrekening krijgen, wel crypto wallets

Het idee achter de nieuw ontwikkelde software is eenvoudig. De topman van Coinbase legde uit dat een stukje AI-software was verwerkt in een zogenaamde AI-agent. Deze gebruikte crypto tokens om te kunnen communiceren met een andere AI-agent.

Op deze manier kon de een met deze informatie een crypto token kopen. Simpel gezegd gebruikten de agents dus tokens om tokens mee te kopen. Communiceren via crypto tokens is mogelijk doordat deze kleine stukjes informatie bevatten. 

Volgens Armstrong wordt AI op dit moment nog flink beperkt. Zo is het bijvoorbeeld nog erg lastig om AI iets te laten boeken of reserveren. Dit heeft te maken met het feit dat er geen transactie systeem is waarmee zij betalingen kunnen uitvoeren.

“AI-bots kunnen geen bankrekeningen krijgen, maar wel crypto wallets. Nu kunnen zij gebruik maken van USD Coin (USDC) op het Base platform, om zo te kunnen uitwisselen met mensen, verkopers of andere AI’s. Deze transacties zijn direct, wereldwijd en gratis.” Aldus Armstrong.

Toepassing AI voor uitvoering transacties

De timing van de eerste transactie van Coinbase tussen AI’s is niet geheel onlogisch. Zo zijn meerdere crypto bedrijven die nieuwe platforms lanceren, zodat AI transacties kan gaan uitvoeren. Zo ook het blockchain ontwikkelingsbedrijf Skyfire. Zij lanceerde deze maand een betalingsplatform voor AI bots om zelfstandig betalingen uit te kunnen voeren.

Op 11 juni liet de Web3 infrastructuur ontwikkelaar Biconomy al weten dat zij AI-bots zouden gaan gebruiken om transacties namens gebruikers op de blockchain uit te voeren. Zij ontwikkelde een speciale autorisatie laag op het blockchain netwerk, genaamd het Delegated Authorization Network. Hiermee kunnen gebruikers handelstransacties laten uitvoeren door de AI-software.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie