Foto: 24K-Production / Shutterstock.com
Toen Genesis eind vorig jaar aan de lange kralenketting van omgevallen crypto-bedrijven werd toegevoegd kwamen gedupeerde bedrijven terecht in een eindeloze rechtszaak. Helaas is deze nog steeds gaande, en het lijkt erop dat het proces nog steeds niet voorbij is. Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) zou zich namelijk schuldig maken aan betaalverzuim.
Genesis-moederbedrijf betaalt lening niet
Dat schrijft de crypto exchange Gemini in een update over zijn Earn-dienst. Met Earn konden gebruikers een extra rendement aan de hand van crypto staking behalen op hun coins, maar hiervoor was het nodig dat Gemini de tokens overdroeg aan Genesis. Toen het bedrijf failliet ging dreigde Gemini de coins voor een deel kwijt te raken.
Genesis vroeg bij DCG om 630 miljoen dollar aan financiële steun. Dat geld was om klanten te kunnen vergoeden voor de tokens die het nog altijd tekort komt. De lening moest uiterlijk op 11 mei afbetaald worden aan Genesis, maar dat is nog niet gebeurd. DCG zou zelfs overwegen om helemaal niet meer te betalen. Gemini beschuldigt DCG daarom van wanbetalen.
Wel verklaart Gemini dat het bereid is om geduldig te wachten. Genesis diende afgelopen vrijdag een verzoek voor uitstel voor het reorganisatieplan in, Gemini zegt dat het bereid is om hieraan mee te werken of zelfs volledig goed te keuren.
Verder zal Gemini op maandag de ‘Gemini Master Claim’ indienen, waarmee het meer dan 1,1 miljard dollar in activa van Genesis terug claimt voor klanten. Meer dan 232.000 Gemini-klanten zouden nog geld verschuldigd zijn. Deze 1,1 miljard dollar komt bovendien nog bovenop het bedrag 575 miljoen dollar die het op een andere manier nog terug hoopt te krijgen.
Genesis faillissement duurt langer dan verwacht
Alhoewel Chapter 11-faillissementsprocedures doorgaans relatief lang duren, duurt het nu ook wat langer dan oorspronkelijk gepland. Oorspronkelijk hoopte Genesis dat de problemen in mei volledig opgelost zouden zijn. Maar toen ging het uit van een terugbetaling van zo’n 70%, waar niet iedere crediteur mee akkoord is gegaan. Sindsdien ligt het doel op 80 tot 100% en is een bemiddelaar ingeschakeld om de laatste details uit te werken.