Simon Bosch Simon Bosch
01/07/2024 20:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2024 13:45

Cryptomarkt onder druk door megaverkoop van overheden

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cryptomarkt onder druk door megaverkoop van overheden

Foto: Zacarias da Mata/Shutterstock

Overheden van over de hele wereld zijn steeds meer bezig met cryptocurrencies en blockchains. Dat komt voor een deel omdat criminelen er gebruik van maken, waardoor overheden geconfisqueerde coins in bezit hebben. De Duitse en Amerikaanse overheden lijken nu een deel van hun ingenomen crypto te willen verkopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Overheden versturen BTC en ETH

Volgens gegevens van Arkham Intelligence heeft de Duitse overheid de afgelopen twee weken zo’n 2.700 BTC verstuurd naar de exchanges Bitstamp, Coinbase en Kraken. Het grootste gedeelte hiervan werd op 19 juni verstuurd, toen ging het in totaal om 1.500 BTC. Deze maandagochtend kwam hier zo’n 400 BTC bij.

Waar de coins van afkomstig zijn is een groot raadsel. In ieder geval ligt het voor de hand dat de overheid het doel heeft om ze te verkopen; ze zijn immers verstuurd naar handelsplatformen. Toch vormen de nieuwe transacties maar een klein deel van de coins die de overheid in bezit heeft.

Volgens BitcoinTreasuries heeft de Duitse overheid in totaal 46.359 BTC. De transacties zijn bij elkaar op dit moment bijna 170 miljoen dollar waard. Ook heeft de Amerikaanse overheid op maandagochtend zo’n 3.400 ethereum (ETH) verstuurd. Dat is op het moment van schrijven zo’n 11,8 miljoen dollar waard.

Dit geld was afkomstig van de terechtstelling van de oprichters van HashFlare, een frauduleus cloudminingbedrijf voor bitcoin (BTC). De overheid van de VS bezit maar liefst 213.246 BTC, veel meer dan de Duitse overheid. Toch was bij de transactie van vanmorgen geen bitcoin betrokken. De transacties van de twee overheden zijn bij elkaar ruim 180 miljoen dollar waard, alhoewel het niet duidelijk is of en voor welke prijs de coins zijn verkocht.

Advertentie

Bitcoin markt onzeker door blijvend hoge rentes

Het waren niet de enige grote transacties van de afgelopen tijd. Bitcoin miners hebben bijvoorbeeld ook veel verkocht, afgaande op on-chain data. Verder hebben langetermijninvesteerders netto gezien verkocht, wat doorgaans niet goed is voor de bitcoin koers.

De onzekerheid bij handelaren lijkt te komen doordat de Amerikaanse centrale bank aankondigde in 2024 minder renteverlagingen door te gaan voeren dan verwacht. Renteverlagingen zijn gunstig voor financiële markten, doordat het de economie stimuleert.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie