Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Cryptobeurs hacker stuurt miljoenen aan ethereum naar Tornado Cash

De hacker had in juli $235 miljoen aan crypto van WazirX gestolen

Ethereum-ETH
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs hacker stuurt $6,5 miljoen aan ethereum naar Tornado Cash

Foto: rafapress/Shutterstock

In juli vond een hack plaats met de grootste schade van het jaar tot nu toe. WazirX, een crypto exchange uit India, verloor in zeer korte tijd meer dan 235 miljoen dollar aan cryptovaluta.

Hoewel het onderzoek naar de hack van WazirX nog steeds loopt, is recent ontdekt dat de hacker $6,5 miljoen aan gestolen crypto naar Tornado Cash heeft gestuurd. De hacker verspreidde de gestolen gelden over verschillende wallets, waarvan er één gisteren ineens in beweging kwam

Crypto scammers actief: gebruik AI neemt snel toe
Crypto scammers actief: gebruik AI neemt snel toe

Ruim 6 miljoen dollar aan crypto in beweging

Cryptobeurs WazirX werd afgelopen juli getroffen door een ernstige hack. Een hacker wist een aanzienlijk bedrag van het platform weg te sluizen naar zijn eigen wallets.

De gelden van de exchange werden bewaard in zogenaamde multisig-wallets. Dit zijn speciale cryptowallets waarbij meerdere toegangssleutels nodig zijn om toegang tot de bezittingen te verkrijgen. Ondanks deze extra beveiliging wist een hacker toch door te dringen, waarna er een enorme schade werd achtergelaten.

Het gestolen kapitaal werd over meerdere wallets verdeeld. Volgens het blockchain beveiligingsbureau Cyvers heeft een van deze wallets gisteren plotseling activiteit laten zien. De bewuste wallet bezat aan het begin van de dag nog voor 6,5 miljoen dollar aan ethereum (ETH). De hacker verplaatste vervolgens in slechts één uur tijd een totaal van 2.600 ETH. Dit gebeurde in 26 kleinere transacties. Hierdoor bleef er nog slechts 154.000 dollar aan ethereum over in de wallet.

De transacties waren gericht aan de cryptomixer Tornado Cash. Deze mixer combineert de ingelegde crypto met andere crypto’s en mixt deze, waardoor het moeilijk wordt om te traceren waar de munten ooit vandaan kwamen.

Advertisement

Cryptobeurs WazirX laat 66% tegoeden opnemen

De activiteit van de wallet viel samen op het moment waarop WazirX liet weten dat zijn gebruikers zo’n 66% van hun tegoeden kunnen claimen. In de planning van het platform was opgenomen dat dit eigenlijk pas vanaf 9 september mogelijk zou zijn. Het positieve nieuws werd via het X-account van de exchange gedeeld.

Momenteel werkt WazirX aan een uitgebreid plan om zijn financiële dienstverlening weer op te starten. Op 23 augustus liet het bedrijf al weten dat 34% van de tegoeden nog bevroren zouden blijven, waardoor gebruikers ruim een week later slechts 66% konden opnemen. Dit had te maken met de nog lopende onderzoeken door verschillende autoriteiten. Ook zouden er nog steeds juridische obstakels zijn voor crypto-opnames. Het bedrijf moet namelijk de juridische procedures in Singapore volgen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie