Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Cryptobeurs dYdX maakt krachtige opmars in Nederland

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Openbare cryptobeurs groeit als kool in Nederland: zo werkt het

Foto: Cavan-Images/Shutterstock

Crypto biedt een mate van autonomie en onafhankelijkheid die je met traditionele financiële systemen niet hebt. Je kunt zelf de volledige controle krijgen over je crypto-activa en zonder tussenkomst van derden transacties uitvoeren. Steeds meer crypto-houders begrijpen het belang van decentralisatie en vluchten naar decentrale exchanges voor de handel in crypto. Het vooruitstrevende dYdX is een populaire uitvalsbasis en een perfect voorbeeld van een platform waar je zelf de touwtjes in handen kunt houden.

Unieke cryptobeurs met decentraliteit voorop

Met een eigen crypto wallet bezit je zelf de private keys en dus ben je de enige met toegang tot je fondsen. De verantwoordelijkheid voor het beheer van je activa komt volledig bij jezelf te liggen, waardoor je niemand meer blindelings hoeft te vertrouwen. Het opent tevens de deuren naar de innovatieve wereld van decentralized finance, waar je kunt deelnemen aan financiële diensten zonder tussenkomst van wie dan ook. Dat allemaal dankzij de innovatieve blockchain-technologie.

Decentrale exchanges zijn misschien wel de ruggengraat van de DeFi-wereld en bieden gebruikers de mogelijkheid om te handelen in crypto terwijl je zelf de touwtjes in handen houdt. Direct vanuit je eigen wallet, zonder tussenkomst van een centrale autoriteit.

Het in 2017 opgerichte dYdX is een vooraanstaande DEX die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een ware pionier binnen het decentrale cryptolandschap. Het scoort namelijk veel punten op het gebied van decentralisatie.

Naast de voordelen die ieder andere DEX biedt – controle over je crypto-activa, geen identiteitsverificaties, hoge mate van transparantie en lage transactiekosten dankzij de blockchain-technologie, geen censuur – vergroot dYdX zijn decentralisatie door te werken met zijn eigen blockchain en token.

Met de lancering van een eigen chain kan dYdX nu alle onderdelen van hun platform, inclusief het orderboek, volledig gedecentraliseerd beheren. Deze stap zorgt ervoor dat dYdX onafhankelijk opereert zonder de beperkingen van externe blockchain-platforms zoals Ethereum. Hierdoor kan het platform efficiënter en veiliger functioneren.

Bovendien beheert dYdX Trading, Inc., het bedrijf achter de dYdX-software, niet langer de dYdX-chain. In plaats daarvan wordt het beheerd door 60 actieve validators. Dit vergroot de decentralisatie en geeft de community meer controle over het platform.

Met de lancering van de dYdX-chain kwam er een nieuw DYDX-token. Tokenhouders krijgen stemrecht over belangrijke beslissingen met betrekking tot het platform en hebben ook de mogelijkheid om DYDX in te zetten om de dYdX-chain veilig te stellen en USDC als beloning te verdienen. Hierdoor kunnen gebruikers actief bijdragen aan de ontwikkeling en richting van dYdX, waardoor de decentralisatie en democratisering van het platform verder wordt versterkt.

Nederlanders trekken massaal naar dYdX

Naast de voordelen van decentralisatie is dYdX uniek in het feit dat het complexe handelsproducten biedt, zoals de handel in perpetuele contracten, op een toegankelijke en gebruiksvriendelijke interface. Een andere veelgenoemde reden waarom handelaren massaal naar dYdX vluchten is de unieke toevoeging van hefboomwerking (leverage) tot wel 20x.

dYdX heeft de laatste jaren steeds meer marktaandeel veroverd en mag zichzelf momenteel de op één na grootste DEX ter wereld noemen met een dagelijks handelsvolume van meer dan $1,1 miljard.

Ook in ons eigen land is dYdX razend populair. Neem net als duizenden andere Nederlanders een kijkje op het populaire dYdX en handel tegen de laagste tarieven met alle mogelijkheden die een decentrale exchange te bieden heeft.

Ga naar dYdX

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Crypto-miljardair vecht 25 jaar cel aan: FTX-drama krijgt vervolg
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie