Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Crypto veiligheid begint bij jou – waarom een eigen wallet cruciaal is

Tangem RIng, de innovatieve crypto wallet die de markt betreedt

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/wichayada suwanachun

Crypto zoals bitcoin (BTC) stelt je in staat om je eigen bank te zijn door je directe controle te geven over je geld en financiële diensten, zonder afhankelijk te zijn van derden. Om van deze unieke gedecentraliseerde mogelijkheid te profiteren is het noodzakelijk om een eigen crypto wallet te hebben. Vandaag de dag bestaan er crypto wallets in alle kleuren en geuren, maar hardware wallets bieden gebruikers de meeste veiligheid. maar onderaan de streep bieden ze gebruikers allemaal financiële soevereiniteit.

Een innovatieve hardware wallet die binnenkort de markt betreedt is de Tangem Ring, die het mogelijk maakt om op een stijlvolle manier je crypto op te slaan. Deze unieke hardware wallet is beschikbaar voor pre-order alvorens de lancering in oktober bij Cryptoken, waar je tevens terecht kunt voor alle andere bekende hardware wallets.

Crypto wallets: de sleutel tot financiële onafhankelijkheid

Bij crypto komt al snel de term decentralisatie om de hoek kijken. Met de revolutionaire blockchain-technologie kun je zonder tussenkomst van een centrale partij transacties uitvoeren. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen financiële beslissingen nemen en transacties uitvoeren op hun eigen voorwaarden. Bovendien kun je de volledige verantwoordelijkheid bij jezelf leggen voor het beheer van de fondsen.

Crypto wallets nemen een sleutelrol in om het principe van decentralisatie te realiseren. Wanneer je ervoor kiest om crypto bij een gecentraliseerde exchange te stallen, zijn zij in wezen degenen die jouw activa bezitten. Dit betekent dat je de controle over je eigen fondsen uit handen geeft.

Gedurende de bearmarkt van 2022 hebben we veelvuldig gezien dat exchanges kunnen omvallen. Wanneer dit gebeurt, verlies je van de ene op de andere dag de toegang tot jouw activa.

Met een eigen wallet heb je zelf de volledige controle over je crypto-activa, wat zorgt voor meer veiligheid en gemoedsrust. Een hardware wallet is wat dat betreft de kers op de taart aangezien de private keys, de geheime codes die toegang tot je crypto geven, offline worden opgeslagen.

Crypto dragen als sieraad – Tangem Ring

Hardware wallets zien er meestal uit als kleine, compacte apparaten die je gemakkelijk kunt meenemen. De Tangem Ring spant wat dat betreft de kroon. Deze bijzondere wallet stelt je namelijk in staat om de toegang tot meer dan 6.000 crypto-activa aan je vinger te dragen. Dankzij de ingebouwde EAL6+ CC-gecertificeerde beveiligingselementen en de slimme backuptechnologie worden de private keys veilig opgeslagen, wat maximale bescherming biedt tegen mogelijke aanvallen. Daarnaast wordt de ring geleverd met twee Tangem kaarten waarmee je als backup nog toegang kan krijgen tot de ring.

Als iemand je ring vindt, kan die persoon niet in je wallet komen of deze resetten. Jouw toegangscode beschermt de ring tegen ongeautoriseerde toegang en brute-force aanvallen

Als eerste crypto ring ter wereld introduceert Tangem Wallet een baanbrekende standaard in de wereld van crypto-wallets door draagbare technologie te combineren met geavanceerde beveiliging. Met de stijlvolle ring hebben gebruikers waar dan ook naadloze toegang tot hun cryptomunten, zonder concessies te doen aan veiligheid. Met slechts een tik op je smartphone stelt de sieraad je in staat om dagelijks eenvoudig en snel crypto te gebruiken.

De Tangem Ring wordt in oktober geleverd en is verkrijgbaar bij Cryptoken. Wil je je crypto op de meest veilige manier opslaan, maar zie je een ring niet zitten? Cryptoken is de officiële partner van alle merken hardware wallets. Hier kun je de hele markt verkennen en op betrouwbare wijze een apparaat aanschaffen dat aan jouw behoeften voldoet.

Ga naar Cryptoken.nl

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Hackersgroep komt op dreef en steelt $240 miljoen aan crypto
Crypto-platforms bevriezen miljoenen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Advertentie