Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Crypto-schuldeisers in tweestrijd over FTX-plan: Cash of coins?

Schuldeisers keuren plan om hun crypto terug te krijgen goed

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX-Klage enthüllt das Ausmaß des Krypto-Milliardenverlusts

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

De herstructureringsplannen van het failliete cryptoverhandelingsplatform FTX krijgen volgens de huidige CEO veel steun vanuit de crediteuren, maar er klinkt links en rechts ook kritiek.

Cryptohacks zorgden voor recordverlies van $313 miljoen in augustus
Cryptohacks zorgden voor recordverlies van $313 miljoen in augustus

FTX noemt stemmingsronde een groot succes

Het herstructureringsplan dat onder leiding van John Ray III, die tot CEO werd benoemd na het faillissement in 2022, werd afgekondigd is positief ontvangen onder de crediteuren. Bij een stemmingsronde heeft 95% van de gerechtigde stemmers voor het plan gestemd, aldus FTX zelf.

‘’De robuuste deelname aan de stemming en de bijbehorende resultaten benadrukken de sterke steun en consensus voor het herstructureringsplan van FTX’’, aldus John Ray III in een persbericht. Verder geeft hij aan dat FTX intensief zal blijven samenwerken met de crediteuren en spreekt hij nogmaals zijn dankbaarheid uit voor de steun en het vertrouwen.

FTX meldt verder dat zo’n twee derde van de stemgerechtigde schuldeisers heeft deelgenomen aan de stemming, wat dus een meerderheid betekent. De definitieve resultaten van de stemming zullen voor 7 oktober worden ingediend bij de faillissementsrechtbank.

Niet alle crediteuren zijn echter helemaal tevreden met de plannen van FTX. Een van die ontevreden crediteuren is Sunil Kavuri, een activist die zich inzet voor de belangen van FTX-klanten. Op 14 augustus, 2 weken nadat FTX het herstructureringsplan officieel bij de rechtbank had ingediend, post Kavuri een bericht op X: ‘’’DM vol met FTX klanten die ontevreden zijn over de waardeschatting van hun crypto aandelen’’.

Eerder was er al ontevredenheid onder de schuldeisers, waaronder Kavuri, over de aankondiging dat schuldeisers uitbetaald zouden worden in cash. Volgens Kavuri leidt dit tot onredelijke extra kosten in de vorm van belastingen, wat dus niet gelijk zou staan aan waar de schuldeisers recht op hebben. Kavuri eist dat schuldeisers worden terugbetaald in de cryptocurrencies zoals ze waren op het moment van het faillissement.

FTX is druk bezig met het verplaatsen van crypto

Al een tijdje is FTX bezig met het verplaatsen van cryptomunten naar platforms als Binance en Coinbase. Via deze platformen kan FTX de munten verkopen en dus de schuldeisers terugbetalen. Zo verplaatste FTX recentelijk zo’n 3.150 ethereum. De ethereum koers op dat moment zorgde ervoor dat deze verplaatsing zo’n $6,8 miljoen waard was.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

bitcoin-amerikaanse-centrale-bank-federal-reserve
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Advertentie