Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/04/2019 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2019 14:50

Crypto-platform Bakkt hoopt met nieuwe vergunningaanvraag CFTC over te kunnen halen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Sinds de aankondiging in augustus 2018 wachten crypto-enthousiastelingen en institutionele beleggers op de lancering van Bakkt. De lancering van het platform zal naar verwachting tot een nieuwe groeispurt leiden, echter stuit Bakkt nu op een aantal hordes.
Aanvankelijk zou Bakkt al op 12 december 2018 gelanceerd worden. Die lancering werd vervolgens uitgesteld naar 24 januari 2019, waarna de lancering nogmaals werd uitgesteld. Echter gaf Bakkt na de meest recente vertraging geen specifieke datum meer. Wat is er precies aan de hand?
Bakkt heeft vooral moeite om de Futures and Trading Commission (CFTC) over te halen het platform een vergunning te geven voor Bitcoin futures. Aangezien deze contracten fysiek zullen worden afgehandeld, betekent dit dat na afloop van zo’n futures contract, de belegger bitcoins in zijn wallet krijgt.
Dit houdt in dat Bakkt voor een bepaalde periode bitcoins van beleggers moet beheren. En aangezien de CFTC vereist dat dergelijke tegoeden door een trustbedrijf of bank worden beheerd, loopt Bakkt hier tegen een probleem aan. Bakkt denkt daar nu de oplossing voor te hebben.
Het heeft namelijk een vergunning aangevraagd bij de New York Department of Financial Services (NYDFS). Met die vergunning zou het officieel mogen opereren als vermogensbeheerder binnen de Verenigde Staten. Bakkt hoopt zo alsnog goedkeuring te ontvangen van de CFTC.
Voor nu blijft het afwachten of Bakkt de vergunning krijgt. Tot dan werken Bakkt en de verschillende toezichthouders nauw samen om uit te vogelen hoe het platform uiteindelijk gelanceerd kan gaan worden. De CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, zei in een blogpost:

Hoewel we nog geen lanceringsdatum kunnen geven, maken we flinke vorderingen in het proces om de eerste fysieke Bitcoin contracten naar de VS te brengen, waar prijsvorming zal plaatsvinden op federaal gereguleerde, transparante markten.

Heb je de uitgebreide koersanalyse van afgelopen maandag van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie