Simon Bosch Simon Bosch
24/06/2024 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 15:49

Crypto krijgt steun van Japanse instituten: meerderheid wil investeren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
japans beursgenoteerd bedrijf investeert miljoenen in bitcoin

Foto: Shutterstock/Stockbym

De wereld van cryptocurrencies en blockchains groeit al jaren gestaag bij institutionele investeerders. Nog niet zo lang geleden wilden grote investeerders niets van deze sector horen, maar dat begint langzaam te veranderen. In sommige landen is crypto populairder dan elders, zoals in Japan. Daar heeft een kleine meerderheid van de instituten al plannen voor crypto.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto populair bij Japanse instituten

Japans grootste investeringsbank, Nomura, doet via Laser Digital elk jaar onderzoek naar het standpunt van investeerders over cryptocurrencies. Laser Digital is een dochterbedrijf van Nomura, waarmee de investeringsbank blootstelling heeft aan de crypto-industrie.

Voor het onderzoek van dit jaar heeft Nomura 547 welvarende Japanse investeerders en financiële instituten geïnterviewd. Daarvan heeft 25% een positief beeld van cryptocurrencies. 52% heeft een neutrale kijk, en 23% is negatief. Opvallender is de verhouding tussen het vooruitzicht en de hoeveelheid kennis over de sector. Naarmate de hoeveelheid kennis groeit, neemt de negativiteit namelijk af. Van de goed ingelichte investeerders heeft 40% namelijk een positief beeld, terwijl de partijen met een negatief beeld slechts 11% van deze groep vertegenwoordigen.

Verder ziet 62% de activaklasse als een goede vorm van diversificatie. 42% is vooral geïnteresseerd in het hoge potentiële rendement van crypto, en 16% denkt cryptovaluta te kunnen gebruiken als vervanging voor fiat-valuta. Op dit moment zien zij crypto dus eerder als een investering dan als een praktisch financieel hulpmiddel.

Ook heeft 54% plannen om in de komende 3 jaar te investeren in crypto. Naast diversificatie en het hoge rendement zijn de lage correlatie met andere activa en een potentiële inflatiehedge hier redenen voor. Japan heeft te kampen met een bijzonder inflatieprobleem – zelfs ten opzichte van veel andere rijke landen. Hierdoor stond de bitcoin koers in het land al vrij snel op een record.

Advertentie

Japanse investeerders blijven voorzichtig

Toch blijven instituten erg voorzichtig, de meeste houden het namelijk bij 2 tot 5% van hun hele portfolio. In ieder geval is 76% van plan om hun investeringen langer dan 1 jaar vast te houden. 25% wil zelfs langer dan 5 jaar investeren.

De belangrijkste reden om juist niet te investeren is het gebrek aan duidelijke fundamentele eigenschappen, zoals een duidelijk beeld van of de koers overgewaardeerd of ondergewaardeerd is. Dit is voor 32,1% reden om af te haken. Tegenpartijrisico en de enorme koersschommelingen zijn voor respectievelijk 28,8% en 24,7% reden om niet te investeren.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie