Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Crypto-infrastructuurapp MoonPay integreert PayPal-betalingen

PayPal USD-PYUSD
s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-infrastructuurapp MoonPay integreert PayPal-betalingen

Foto: BigTunaOnline/Shutterstock

Lang stond de crypto-industrie bijna helemaal los van de traditionele financiële wereld, waardoor het soms lastig was om blootstelling te krijgen aan de jonge sector. Maar dat begint langzaam maar zeker te veranderen. Crypto-betalingsverwerker MoonPay heeft nu betalingsverwerker PayPal toegevoegd als betalingsmethode.

Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg
Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg

MoonPay en PayPal gaan samenwerken

In een persbericht schrijft MoonPay dat het PayPal heeft geïntegreerd op zijn handelsplatform. Daardoor is er voor mensen van over de hele wereld meer keuzemogelijkheid bij het kopen van cryptocurrencies. Op het moment van schrijven biedt MoonPay 15 verschillende cryptocurrencies aan, waaronder verschillende stablecoins op meerdere blockchains. Kopen kan via 25 verschillende fiat-valuta.

Maar dankzij de samenwerking met PayPal wordt dit aanbod uitgebreid naar ruim 110 verschillende cryptocurrencies. Welke coins er precies bij komen is niet duidelijk. De Amerikaanse betalingsverwerker heeft sinds halverwege vorig jaar ook zijn eigen stablecoin, paypal usd (PYUSD). Uit het persbericht van MoonPay blijkt niet of PYUSD ook in MoonPays aanbod zal zitten, maar Cointelegraph schrijft van wel.

Wel weten we dat PayPal dankzij MoonPay veel meer cryptocurrencies zal ondersteunen. De samenwerking is namelijk ‘symbiotisch’, wat betekent dat er bij PayPal ook dingen zullen veranderen.

Het platform van MoonPay lijkt op die van een crypto exchange, maar het mist functionaliteit zoals de uitgebreide grafieken. MoonPay lijkt zich meer te richten op gebruiksgemak, kopen en verkopen kan namelijk met één druk op de knop. Naast PayPal ondersteunt MoonPay ook betalingen via Apple Pay, Google Pay, Mastercard en Visa.

Advertisement

Adoptie PayPal-stablecoin verloopt traag

Niet alle traditionele financiële bedrijven zijn even snel met het integreren van cryptocurrencies en blockchain, maar bij PayPal gaat dit relatief snel. In augustus introduceerde PayPal PYUSD. Inmiddels heeft de stablecoin een marktwaarde van zo’n 330 miljoen dollar – niet erg veel, als je het vergelijkt met de miljarden van concurrerende tokens zoals Circle’s USDC en Tethers USDT.

De adoptie van de token bleef lang grotendeels achterwege. Begin april rolde PayPal internationale betalingen met PYUSD uit, maar verder was het gebruiksdoel van PYUSD voor buiten de Verenigde Staten nog erg beperkt.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
'De SEC is de rechtbank aan het misleiden', zegt crypto-topman
‘De SEC is de rechtbank aan het misleiden’, zegt crypto-topman
Binance en CZ worden wéér aangeklaagd: ditmaal voor witwassen
Binance voor altijd zonder ‘CZ’: Levenslang verbod komt aan het licht
Advertentie