Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Crypto-industrie lokt talent: Cryptobeurs betaalt beter dan banken

Een groot cryptobedrijf in Zuid-Korea betaalt beter dan grote banken

s
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El crypto exchange mundial en el punto de mira por una gran polémica

Foto: Cavan-Images/Shutterstock

Cryptobeurs medewerkers verdienen op dit moment meer dan bankpersoneel bij verschillende grote banken in Zuid-Korea. Dit gaat om de cryptobeurs-medewerkers die werken bij Dunamu. Dit is het bedrijf dat de cryptobeurs Upbit exploiteert en hun omzet is in het eerste kwartaal naar $400 miljoen geschoten. Dit is een stijging van maar liefst 60,5%.

Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm
Crypto-oplichters actiever dan ooit: FBI slaat alarm

Het inkomen bij cryptobedrijven

De werknemers en leidinggevenden van Dunamu, die de cryptobeurs Upbit exploiteert, hebben op dit moment een hoger inkomen dan dat de medewerkers hebben bij grote banken. We hebben het dan over vier verschillende grote banken die zijn gevestigd in Zuid-Korea.

Het mediakanaal News1 heeft aan de hand van de gegevens van de Financial Supervisory Service (FSS) de gemiddelde cijfers naar buiten gebracht. De Dunamu medewerkers kregen in het eerste deel van 2024 maar liefst 133,73 miljoen won. Dit is omgerekend naar dollars $99.500.

Advertentie

De inkomsten bij banken in Zuid Korea

Als we kijken naar de cijfers van de grote banken in Zuid-Korea, dan verdienen de medewerkers bij Dunamu aanzienlijk meer. Banken zoals Woori Bank, Kookmin Bank, Shinhan Bank en Hana Bank betalen hun personeel minder.

Volgens de FSS bedraagt het gemiddelde salaris bij de banken ongeveer 116 miljoen won. Dit is ongeveer $86.700. Dit scheelt in dollars maar liefst $12.800 ten opzichten van de Dunamu medewerkers.

Dunamu heeft het salaris in verhouding met vorig jaar met maar liefst 124% verhoogd. Het eerste deel van 2023 zaten de medewerkers nog op 59,44 miljoen won ($44.100). De salarisstijging is te verklaren aan de hand van de ontzettend harde stijging van de omzet van Dunamu.  Dunamu heeft er toen voor gekozen om prestatiebonussen uit te delen aan hun personeel. Hoe meer de omzet stijgt, hoe hoger de salarissen kunnen worden voor het personeel van Dunamu.

5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis
5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis

De eerste goedgekeurde crypto-ETF’s

Dit jaar, op 10 januari, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de allereerste Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedgekeurd. Dit zorgden ervoor dat er in Zuid-Korea veel interesse heeft gewekt richting de cryptowereld. Dit heeft positieve impact gehad op Dunamu. Hierdoor is hun omzet zeer hard gestegen.

De werknemers bij een cryptobedrijf nu zoveel meer verdienen dan bij gevestigde traditionele banken is niets minder dan bijzonder te noemen.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

bitcoin-amerikaanse-centrale-bank-federal-reserve
Crypto-banken onder vuur: Amerikaanse centrale bank opent aanval
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Bitcoin op scherp: Mt. Gox verplaatst weer berg BTC, verkoopdruk stijgt
Mt. Gox-baas onthult nieuwe cryptobeurs na 10 jaar stilte
Advertentie